20.30: Van Zoggel 1 - Canadees
21.02: DeskaMarkt8 - Greenco
21.33: Van Gennip - Jagershuis
22.04: vrij

In de hoofdklasse speelden Steenstra en Postel 2 hun laatste wedstrijd van het seizoen. In deze wedstrijd werd Maico Meulen door zijn medespelers in staat gesteld om te scoren en mede daardoor topscoorder te worden van de hoofdklasse. Steenstra won met 7-3 door doelpunten van Maico Meulen (5x), Justin Hoeben en Mohamed Khallad. Voor Postel 2 scoorden Ralf Kolenberg, Robert van Lierop en Sebastian Ten Brugge Cate, 7-3.

Het lukte kampioen Berkvens om tegen Jagershuis ongeslagen te blijven. Door doelpunten van Jannes van Bussel en Devi Fondon werd met 2-0 gewonnen. In deze wedstrijd stond voor Jagershuis ook niets meer op het spel.

Bij Willem had geen medelijden met Snackpoint dat streed om de nacompetitieplek te ontlopen. Snackpoint verloor met 5-1. Tim van Seggelen redde bij 4-0 de eer. Voor Bij Willem scoorden Jan van der Veen (2x), Jan Meulendijks en Fabio Peters(2x). Achteraf bleek dat Snackpoint op doelsaldo +5 10e is geworden in de eindrankschikking en niet aan de nacompetitie behoeft deel te nemen.

Van Gennip speelde met 3-3 gelijk tegen het Wapen in een vrij pittige wedstrijd. Van Gennip stond met 17 punten op de 11e plek bij aanvang van de wedstrijd. Topparty en Snackpoint hadden er ieder 18. Dus minimaal een gelijk spel moest het worden voor Van Gennip om de 11e plek te ontlopen. Voor het Wapen stond er niets meer op spel dan de sportieve plicht en dat deden ze ook. Rob Hurkmans, Guus Berkers en Chris Filippini scoorden voor Van Gennip; Coen Mulder (2x) en doelman René van Cranenbroek deden dat voor het Wapen. Met nog een wedstrijd te spelen (tegen Jagershuis) en door een beter doelsaldo is Van Gennip opgeklommen naar de 9e plek en dus gevrijwaard van nacompetitie.

Voor Daan’s tegen Topparty stond er niets meer op spel. Topparty daarentegen diende minimaal een punt te halen om de 11e plek te ontlopen. Het werd een 4-0 nederlaag door doelpunten van Hidde Maas(eigen doelpunt), Joost Meeuws (2x) en Ravid Kochavi. Door een slechter doelsaldo dan Snackpoint en Van Gennip(maar die moeten nog een wedstrijd) speelt Topparty als de nr. 11 van de hoofdklasse in de nacompetitie.

In de eerste klasse Is van Zoggel 1 kampioen geworden in de wedstrijd tegen BekenVerstappen. Van Zoggel 1 had nog 1 puntje nodig maar zonder wisselspelers speelden ze het klaar om met 10-2 te winnen. Voor BekenVerstappen scoorden Rudi Nijssen en Vincent van den Bogaart. Jeroen Janssen (4x), Lex Klaver (3x), Chris Schenk en Ruud Smits (2x) maakten de treffers voor van Zoggel 1.
Van Zoggel 1 Proficiat !!

Centersnacks en Toff kwamen elkaar tegen op de voorlaatste speeldag. Na een stevige wedstrijd gingen beide teams met 1 punt naar huis, 3-3. Jonas Meulendijks en Thomas van Bree (2x, waaronder een strafschop) scoorden voor Toff. Tyrone Pelzers (2x) en Lars van Dooren deden dat voor Centersnacks.

Greenco ging met 1-3 ten onder tegen Boetselaers. Boetselaers kwam op een prima 0-3 voorsprong door doelpunten van Paul Boetselaers en Rick Kleijsen (2x). Vier minuten voor tijd redde Ruud Schweren de eer voor Greenco. Deze overwinning mocht voor Boetselaers niet meer baten omdat ze als 11e van de eerste klasse aan de nacompetitie zullen deelnemen. Nu wil het toeval ook dat Boetselaers nog in de strijd is om de derde periodetitel, al is de kans daarop klein.

Omdat Van Zoggel 1 kampioen is geworden neemt Canadees als winnaar eerste periode deel aan de nacompetitie. Canadees is met Toff, DeskaMarkt8, Postel 1 en Boetselaers nog in strijd gewikkeld om de derde periodetitel. Loomans heeft de tweede periodetitel al binnen. Bij winst van de derde periode door Canadees kan Centersnacks nog doordringen tot de nacompetitie als winnaar eerste periode. Allemaal ingewikkeld maar na 5 mei weten we meer.

In de tweede klasse dacht Random United even kampioen te zijn geworden op doelsaldo. Echter het reglement schrijft voor dat bij een gelijk aantal punten in de strijd om het kampioenschap een beslissingswedstrijd gespeeld moet worden. Nu is het ongemeen spannend in die tweede klasse. Er staan drie teams met 43 punten aan de leiding. Alleen Random United heeft een wedstrijd minder gespeeld. Komende vrijdag zullen ze Van Zoggel 2 ontmoeten en dan is 1 punt voldoende.

Centraal werd door Random United met 4-2 geklopt. Hafid Zeroual opende de score in de 5e minuut voor Random United. Jan Verhees trok in de 9e minuut de tand gelijk, 1-1. Random United was zeer gemotiveerd en Ruud de Boer, Hafid Zeroual en Michel Nijssen zorgen voor een 4-1 voorsprong voordat een minuut voor tijd Thijs Sonnemans de uitslag op 4-2 bepaalde.

Hurkmans heeft de derde periode gewonnen door alle zeven wedstrijden ongeslagen te blijven. Een prima prestatie. Binnen vijf minuten stond van Zoggel 2 op 0-2 door doelpunten van Bram Verhees, topscoorder in de tweede klasse. In de 15e en 22e minuut trok Willem Hurkmans de stand gelijk en twee minuten voor tijd schoot doelman Sjoerd Hooglugt de winnende treffer binnen, 3-2.

Ons Café is, als winnaar van de eerste periode, in de derde periode diep gedaald. Egelantier zag kans om met 3-1 te winnen. Luc Bouwmans opende de score in de derde minuut. Pas in de 24e minuut schoot doelman Dirk Acda van afstand de gelijkmaker binnen, 1-1. In het slotoffensief haalde Mathijs de Jongh en Chris Bernards met hun doelpunten de 3-1 winst voor Egelantier binnen.

Na een levendige wedstrijd tegen LeenenRegiobank sloot Sphinx de competitie af met een winstpunt (vorige week behaald) maar met een schat aan ervaring en veel plezier. Rob Nijssen, Frank van Heugten, Marcel Thijssens, Rens Verlaak en Han Gerritsen zorgden voor een 0-5 voorsprong voor LeenenRegiobank. Met een mooi doelpunt maakte Marvin Lemmen en 1-5 van. Toen was het weer de beurt aan LeenenRegiobank dat door Frank van Heugten en Rob Nijssen op 1-7 kwam voordat Willem Toemen er in de slotminuut 2-7 van maakte.