SIRIS.nl

Someren-Eind wil pastorie met tuin behouden

Begin maart werd bekend dat het parochiebestuur voornemens is de pastorie van Someren-Eind te gaan verkopen.

Direct na de bekendmaking van het parochiebestuur is er een initiatiefgroep gevormd om te kijken naar de mogelijkheden tot het verwerven van de pastorie en tuin en daar een functie aan te geven die de leefbaarheid en levendigheid van het dorp moet gaan bevorderen.

Het parochiebestuur heeft aangegeven mee te willen denken en werken en wil er zorg voor dragen dat het pand de juiste bestemming krijgt. Het grootste gedeelte van de tuin moet openbaar gebied worden, waarin iedereen vrij kan verblijven. Het pand zou horeca of toerisme als primaire functie kunnen krijgen, met daarnaast een sociaal-maatschappelijke secundaire functie. Op dit moment wordt er samen met deskundigen gekeken naar de meest geschikte en ideale invulling van het pand en de tuin. Daarnaast zal er op zoek gegaan worden naar iemand die het verbouwde pand zou willen huren, runnen en uitbaten.

Geïnteresseerden kunnen zich kenbaar via e-mail pastoriesomereneind@gmail.com. Tevens wordt de initiatiefgroep op dit moment door deskundigen geadviseerd over de vorm en rechtsvorm. Een participatiestichting lijkt op dit moment het meest geschikt. Een participatiestichting is een stichting waarbij een grote groep mensen ‘aandelen’ (ook wel participaties of certificaten genoemd) koopt.

Een ‘aandeel’ kost 5.000 euro en voor dit relatief lage bedrag is gekozen zodat een grote groep inwoners mee zou kunnen doen en een of meerdere aandelen zouden kunnen verwerven.

Meer info en/of participeren: pastoriesomereneind@gmail.com.