De jeugdspelers van toneelvereniging De Speledonckers uit Someren brengen nog twee keer de voorstelling Jungleboek in natuurtheater De Donck.

Jungleboek is geschreven door Craig Sodaro en vertaald en bewerkt door Aris Bremer.

Regisseur is Lars van Asten en de productieleiding bestaat uit Nikki Maas en Tim Van Dongen.

De voorstellingen zijn op zaterdag 27 mei om 19.00 uur en op zondag 28 mei om 14.30 uur.

Het verhaal:

Op een dag verandert het leven van de ouders van Mowgli (Eva Nagel). Hun pasgeboren baby wordt gestolen door Mugger, die ermee in de jungle verdwijnt. Moeder en vader wolf besluiten het mensenkind te adopteren. Baloe de beer (Ruud van Otterdijk) en Bagheera de panter (Jessie van Hoof) krijgen opdracht Mowgli te beschermen, want er ligt gevaar op de loer. Shere Khan de tijger wil het mensenkind als zijn prooi.

Elf jaar later is Mowgli nog steeds niet de beste jager en te afhankelijk van Baloe en Bagheera. Ze besluiten hem zelf de jungle te laten ontdekken. Het mensenkind ondervindt plots meer problemen en moet leren volwassen te worden. De apen ontvoeren Mowgli en zorgen dat hij terecht komt in de verboden stad. Twee hyena’s zorgen er zelfs voor dat het mensenkind de wrede cobra ontmoet.
Mugger leidt een expeditie naar de verboden stad. Hij is op zoek naar goud en juwelen. Dit tot grote paniek van de dieren, want ze zijn bang verdreven te worden. Mowgli komt ineens tussen de mensen en dieren te staan.

De entreeprijs is € 8. 


Trefwoorden: speledonckers jungleboek natuurtheater de donck
Geplaatst

vrijdag 12 mei 2017 | 13.38 uur

Laatst gewijzigd

zondag 28 mei 2017 | 21.20 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub