SV Someren moest winnen om niet te degraderen en deed dat ook.

Volharding werd dankzij een doelpunt van Salim Zeroual met 0-1 verslagen, waardoor die ploeg degradeert en SV Someren via de nacompetitie een langer verblijf in de eerste klasse mag proberen veilig te stellen.

Someren ging in het laatste en beslissende competitieduel beter met de druk om dan de thuisclub. Het was met recht een degradatieduel op sportpark Soetendaal: spannend, maar zelden goed. In het eerste half uur doorstond Volharding een aantal hachelijke situaties. Na een goede pass van Rowel Deelen schoot Freek van Bussel hard over het doel en even later zag Salim Zeroual zijn lob over de lat verdwijnen. Na een dik half uur spelen was de beste kans voor de thuisclub. Marc van Rens raakte echter de paal. Even later werd Salim Zeroual door een uittrap van zijn eigen doelman vol op het achterhoofd geraakt. Salim werd opgelapt en schoot vrijwel direct daarna op aangeven van Freek van Bussel de 0-1 achter de verbouwereerde Volharding-goalie. Drie minuten voor rust leek Rick Tissen de gelijkmaker binnen te knikken, maar het doelpunt werd geannuleerd wegens een duwfout van Van Rens. Op slag van rust kopte Kessels uit een corner maar net naast.

De thuisclub moest komen in de tweede helft, maar deed dat met weinig overtuiging. Someren kwam nagenoeg niet in de problemen. Een keer leek de bevrijdende gelijkmaker dichtbij. Een inzet van Blenckers was Maarten Werts te machtig, maar Oelse Venhuizen  kopte de bal op acrobatische wijze uit de doelmond.  De blauw-witten kregen na rust een aantal kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Doelman Wieleman verwerkte een knal van Thijs Cortenbach met een uitstekende reactie tot hoekschop. Niels Schweren schoot uit een tegenaanval rakelings voorlangs en invaller Mike Verdonschot kopte naast het doel. Omdat Someren verzuimde om te scoren, bleef de wedstrijd tot het eind toe spannend. Pas nadat Volharding in de slotfase een paar frustratiekaarten pakte (rood voor Gerrits en geel voor Beurskens)  was de wedstrijd definitief gespeeld.

Someren begint de nacompetitie in de eerste ronde met een tweestrijd tegen EFC, de ploeg die vorig seizoen in de finale van de nacompetitie werd verslagen waardoor Someren naar de eerste klasse promoveerde. Hopelijk is de winst op Volharding de voorbode van iets moois en worden witte zakdoekjes voortaan gebruikt waarvoor ze  bedoeld zijn (het snuiten van de neus, VvdB.).

Opstelling Someren: Maarten Werts, Koen de Louw, Oelse Venhuizen, Niels Schweren, Mike Kusters, Rowel Deelen, Salim Zeroual, Robin v.d. Aker, Freek van Bussel (85 Devi Fondon), Thijs Cortenbach (80 Mike Verdonschot), Ravid Kochavi (74 Dirk Hurkmans).

Verslag / foto’s: Gerard Slegers


Trefwoorden: sv someren volharding degradatievoetbal salim zeroual
Geplaatst

maandag 15 mei 2017 | 12.33 uur

Laatst gewijzigd

maandag 15 mei 2017 | 13.39 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub