SIRIS.nl

Someren niet klaar voor elektrisch rijden

Onderzoek van het bureau Over Morgen wijst uit dat Someren van alle 66 Brabantse gemeenten bijna onderaan is geëindigd in de benchmark elektrisch rijden 2017. De cijfers zijn gebaseerd op het aantal openbare en semi-openbare laadpalen binnen een gemeente.

Someren haalt in het onderzoek een 'benchmarkscore' van 7,4. In vergelijking een gemeente als Boxtel haalt een score van 45,5. Daarmee staat Someren bijna onderaan in de provincie Noord-Brabant. Asten doet het met een score van 12,2 niet veel beter.

Voor de benchmark elektrisch vervoer heeft elke gemeente een score gekregen tussen 0 en 100.

Deze score geeft inzicht in de mate waarin het huidige netwerk van (semi)openbare laadpalen is voorbereid op de huidige en toekomstige vraag van elektrische voertuigen van bewoners. Zo betekent een score van 30 dat 30% van de gemeente is toegerust op de openbare laadbehoefte van bewoners die elektrisch (gaan) rijden tot en met 2020.

Volgens Over Morgen is 70% van de gemeenten hierop nog onvoldoende voorbereid. De G4 scoort zoals verwacht relatief goed in de benchmark, want daar is de afgelopen jaar flink geïnvesteerd in openbare laadvoorzieningen. Someren behoort met een score van 7,4 tot een van de slechtst presterende gemeenten van Nederland.

Het hele onderzoek vind je op http://evbenchmark.overmorgen.nl.