Op woensdag 17 mei kregen de bewoners van achttien nieuwe, sociale huurwoningen in Someren-Noord de sleutel van hun huis.

Aan de Sijlkensstraat en Hoogertstraat, op de voormalige locatie van hobbywerkplaats De Springplank, levert woningcorporatie woCom acht eengezinswoningen op en tien levensbestendige woningen die het woonprogramma op de begane grond hebben.

Ralf Duijts, een nieuwe bewoner van De Sijl, zoals het blok woningen heet, mocht één van de eerste sleutels in ontvangst nemen. Het is nu aan hem en de andere bewoners om van hun nieuwe woning een echt ‘thuis’ te maken.

De naam De Sijl is verzonnen door Martha van de Ven. Deze bewoonster van de Loostreeplaan verwees in haar inzending naar de kleine waterloop ‘Sïjl’ die er vroeger stroomde en naar de ‘Korte Sijlkens’ zoals het perceel vroeger werd genoemd. Een mooie verwijzing naar enerzijds de ‘doorstroming’ die de nieuwe nultredenwoningen wijkbewoners biedt, anderzijds is de waterloop een bron van nieuw leven. Van nieuwe gezinnen die een aanvulling zijn op de buurt.


Trefwoorden: hoogertstraat sijlkensstraat nieuwe bewoners wocom de sijl
Geplaatst

donderdag 18 mei 2017 | 13.24 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 18 mei 2017 | 14.24 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub