Stichting Platoo, waaronder ook de scholen Het Toverkruid, De Horizon en De Ranonkel uit Asten en Someren vallen, heeft dit schooljaar een projectgroep '(hoog)begaafdheid' opgericht waarin drie leerkrachten wekelijks één dag scholen binnen de stichting verder helpen op het gebied van werken met (hoog)begaafde kinderen.

Ook heeft deze projectgroep het bordspel 'Op reis met Ruby Rubrics' ontwikkeld waarbij niet gekeken wordt naar de didactische ontwikkeling van deze kinderen, maar juist naar de persoonlijke ontwikkeling.

Dit bordspel werd op woensdag 17 mei gepresenteerd bij meet2create aan de Deurneseweg in Helmond.

Doel van het bordspel:

Voer aan de aan de hand van het spel en rubrics (normatief beoordelingsinstrument) een groeigesprek en maak kinderen in woord en beeld meer eigenaar van hun ontwikkeling. Breng de ontwikkeling op het gebied van werkhouding, sociaal-emotionele ontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en leren leren in kaart en help de kinderen middels doelgerichte feedback verder. Speciaal ontwikkeld voor de (meer)begaafde kinderen uit de groepen 1 tot en met 4 van het basisonderwijs.

Wat maakt dit spel nu zo uniek alsmede ook de nieuwswaarde:

- Wanneer leerkrachten tijd en ruimte krijgen is er plek voor ontwikkeling van mooie dingen (sluit goed aan bij de doelstellingen van #POinActie en is een good practice van ondernemerschap in het onderwijs).

- Ontwikkeling zichtbaar middels spelvorm spreekt leerlingen aan.

- Kinderen in de onderbouw hoeven niet geclusterd te worden, maar krijgen onderwijs in de eigen groep en zo kunnen alle kinderen meeliften met het succes van deze doelgroep.


Trefwoorden: meet2create
Geplaatst

donderdag 18 mei 2017 | 13.24 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 18 mei 2017 | 14.24 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub