SIRIS.nl

Scouting Someren-Eind vierde op Landelijke Scoutingwedstrijden

De ploeg Berenstebuiten van Scouting Someren-Eind is afgelopen pinksterweekend vierde geworden tijdens de 82e Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW).

In Baarn verzamelden zich honderden scouts uit heel Nederland om te strijden voor de titel 'Beste Scoutinggroep van Nederland'.

Berenstebuiten was één van de honderd ploegen, die streden voor de landelijke titel. Het thema van dit jaar was 'We can be heroes'.

Twee ploegen van Scouting Someren-Eind wisten zich te kwalificeren voor deze wedstrijden; Berenstebuiten en de Krokodillen, die eerder eerste en derde werden op de regionale wedstrijden.

Zij werden tijdens dit pinksterweekend getoetst op hun scoutingvaardigheden. Ze bouwden zelf hun kampterrein op, wisten met kaart, kompas en GPS om te gaan, moesten lekker koken, kenden de basis van EHBO, werkten samen met hun ploeg en andere scouts en maakten voornamelijk met z'n allen veel plezier.

In 2007, 2009, 2010 en 2012 won Scouting Someren-Eind de titel Beste Scoutinggroep van Nederland. Ook dit jaar wisten de Eindse Scouts veel ploegen achter zich te laten en behaalden ze een verdienstelijke 4e en 19e plaats (van de 105 deelnemende teams).

Teamleden Berenstebuiten: Anouk Slegers, Anouk Swinkels, Imke Vossen, Else de Jonge, Eelke Vereijken, Fenne Mikkers.
Teamleden Krokodillen: Aniek Meulendijks, Anouk Slegers, Ineke Vergeer, Lotte den Dekker, Marit van der Kampen.