SVSH promoveert naar de vierde klasse zonder zelf te spelen

Het onmogelijke gebeurde op pinkstermaandag in Someren-Heide.

SVSH promoveerde, ondanks dat het zelf niet speelde, naar de vierde klasse.

De ploeg van Teun Custers beleefde een geweldig seizoen en wist op de laatste speeldag van de competitie de periodetitel binnen te slepen. Uit bij RoodWit'67 werd met 1-4 gewonnen en was het weer als vanouds feest in 'de Hei'. Er volgden twee zware nacompetitieduels, waarbij in het eerste duel in en tegen Herkenbosch een verdiend punt werd behaald.

Op zondag 28 mei werd thuis tegen vierdeklasser OVCS een pijnlijke nederlaag geleden. SVSH kwam door de spanning op een snelle 0-2 achterstand. Na deze achterstand rechtte SVSH wel de rug. De vele kansen werden echter niet benut. Na de rust viel de dikverdiende 1-2.

SVSH was hierdoor afhankelijk van het resultaat van de laatste poulewedstrijd tussen de Limburgse ploegen. Promotie kon alleen nog geschieden wanneer OVCS uit Sittard met twee doelpunten verschil van de ploeg uit Herkenbosch wist te winnen. Dit gebeurde in extremis. OVCS leidde na twintig minuten met 2-0. Herkenbosch kwam in de 89e minuut op 1-2.

Het sprookje voor SVSH leek voorbij, totdat OVCS zijn sportieve plicht deed en in de 95e minuut de verlossende 3-1 maakte.

Door die 3-1 stand eindigt SVSH als nummer 2 in de poule, waardoor het in seizoen 2017/2018 voor het eerst in haar historie uit mag komen in de vierde klasse.

Deze historische promotie werd door spelers en staf uitgebreid gevierd met een spontaan feest tijdens de kermis in Someren-Heide.