SIRIS.nl

Kort weekoverzicht op SIRIS-tv

In verband met de marathonuitzending van de 55e Kennedymars in Someren zendt SIRIS-tv zendt alleen op zaterdagochtend 2 juli het weekoverzicht uit.

Het programma van deel 1:

Worst voor zusters Clarissen:

Op donderdag 22 juni bezocht het bestuur van JOEK/Kennedymars Someren de Zusters Clarissen in Huize Witven in Someren. Volgens traditie bezorgde het bestuur van de Kennedymars hen een worst, waarna zij gaan bidden voor mooi weer tijdens het Kennedymarsweekend van 1 en 2 juli.

Prikactie leraren Mariaschool:

Op dinsdagochtend 27 juni voerden leerkrachten in het basisonderwijs een prikactie. Zij gaven het eerste uur geen les. Zo ook op de Mariaschool in Someren. 

Nieuw Ruiternetwerk Someren:

De provincie Noord-Brabant kent een uitgebreid netwerk van ruiterroutes. Op initiatief van Stichting Someren Natuurlijk en de gemeente Someren is daar een ruiternetwerk op Somerens grondgebied aan toegevoegd. Op dinsdag 27 juni namen wethouder Gonnie van Bussel en de voorzitter van Stichting Someren Natuurlijk, Helma Verberne, het Ruiternetwerk Someren officieel in gebruik.

Optrekdag gilde Sint Lambertus Someren-Eind:

Op maandag 26 juni was de jaarlijkse optrekdag tijdens de kermis in Someren-Eind. Gilde Sint Lambertus struinde met de nieuwe koning William van de Voort samen met D'Einder Muzikanten, het Sint Margaretha Gilde en alle andere kleurenschutjes de horeca-gelegenheden in Someren-Eind af.

Dorpsondersteuners in Someren-Dorp:

Per 1 juni heeft ook Someren-Dorp zijn eigen dorpsondersteuners. Na Someren-Heide, Lierop en Someren-Eind zijn in Someren-Dorp Moniek Hoeve en Loes van der Weerden in deze functie gestart.

15e Eurosjopper Festival in Lierop:

Op zaterdag 24 juni werd in Lierop voor de 15e keer het Eurosjopper Festival gehouden. U ziet een sfeerverslag met interviews met organisator Peter Hurkmans, Mario Maas van de band HENK en Pete Berkers van Unknown Jet.

LeerRijk presenteert de Papa-Piratendag:

Basisschool LeerRijk in Someren hield op vrijdag 23 juni een ‘Papa-Piratendag’ in natuurtheater De Donck in Someren.

Lunch SIRIS-Businessclub in Museum Klok & Peel:

Op dinsdag 27 juni kwamen de leden van de SIRIS-Businessclub bijeen voor de jaarlijkse lunch. De locatie was Museum Klok & Peel in Asten.

Het programma van deel 2:

Glasvezelcampagne Mabib van start:

Eind april werd op het gemeentehuis van Laarbeek een convenant getekend tussen Mabib en zeven Brabantse gemeenten (waaronder Asten en Someren) voor de aanleg van een glasvezelnet in het buitengebied. Om de glasvezelcampagne in Asten en Someren officieel in te luiden vond op woensdag 28 juni een kick-off event plaats in restaurant De Hoijse Hoeve in Someren. Ambassadeur Harrie Reinders en Pieter van Grunsven, directeur van Mabib, vertellen over glasvezel buiten de bebouwde kom.

Gemeentenieuws - kunstproject Someren-Noord:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor het kunstproject in Someren-Noord. In Noord vindt in opdracht van de gemeente Someren vanaf april een kunstproject plaats waarbij wijkbewoners zelf actief betrokken worden. Begin juli wordt er in het gemeentehuis een expositie geopend over Someren-Noord. De voorbereidingen zijn in volle gang.

In Bedrijf - Tandprothetische Praktijk de Polders:

In het economisch programma In Bedrijf aandacht voor Centrum voor Mondzorg de Polders aan de Julianastraat 38 in Asten. Het centrum is gespecialiseerd in algemene tandheelkunde, implantaten en protheses-kunstgebit.