Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juli vinden er werkzaamheden plaats aan het dak van de Heilige Maria Presentatiekerk aan de Wilhelminastraat in Asten.

Tijdens de hevige hagelstorm van vorig jaar is het dak beschadigd geraakt waardoor herstelwerkzaamheden noodzakelijk zijn.

Vanwege het werken op grote hoogte wordt er gebruikgemaakt van een grote kraan. Deze kraan wordt opgesteld in de Wilhelminastraat ter hoogte van huisnummer 10.

Vanwege de veiligheid voor de werkers én de weggebruikers moet de Wilhelminastraat ter hoogte van nummer 10 volledig worden afgesloten van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juli. Dit heeft invloed op de bereikbaarheid voor het doorgaande verkeer en het openbaar vervoer.

Er wordt een omleidingsroute ingesteld via de Heesakkerweg en de Wolfsberg. Met de openbaar vervoer dienst zijn afspraken gemaakt over de tijdelijke omleiding. De halte bij het Missiehuis op de Wilhelminastraat en de halte op de Kerkstraat komen tijdelijk te vervallen. De bus rijdt gedurende de werkzaamheden via de Heesakkerweg en de Wolfsberg. Op de Wolfsberg wordt een tijdelijke noodhalte ingesteld ter hoogte van de halte voor de buurtbus.

In het verleden is de halte op de Wolfsberg eerder aangewezen als noodhalte tijdens werkzaamheden. Toen ontstonden er problemen met het stallen van de fietsen op het trottoir. Voetgangers moesten vanwege de geparkeerde fietsen over de rijbaan lopen. Vandaar dat OV-gebruikers verzocht worden om de fiets op het nabijgelegen parkeerterreintje op de Wolfsberg te parkeren en niet op het trottoir nabij de noodhalte.

Voor vragen over de werkzaamheden of de omleidingsroute kunt u contact opnemen met de gemeente Asten via e-mail info@asten.nl of tel. 0493-671 212 onder vermelding ‘werkzaamheden Heilige Maria Presentatiekerk’.


Trefwoorden: h maria presentatiekerk
Geplaatst

vrijdag 14 juli 2017 | 07.30 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 20 juli 2017 | 09.21 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub