Op woensdag 5 juli gaat in Lierop de 53e Toer dur Lierup van start. Die duurt tot en met vrijdag 7 juli.

De Toer dur Lierup is een jaarlijks fietsevenement georganiseerd door TSC Solo voor alle kinderen tot en met 12 jaar uit Lierop.

Op woensdag kan er vanaf 18.00 uur worden ingeschreven en kunnen de rugnummers en helmen worden opgehaald. Natuurlijk mag er ook met eigen helm gefietst worden.

Iedere avond wordt er om 18.30 uur gestart op het parkoers aan de Bruiseldonk.

De kosten bedragen € 3 per dag of drie dagen voor € 7,50. Als er elke dag wordt deelgenomen dan komt men in aanmerking voor het algemeen klassement en kan de enige echte Toer dur Lierop-leiderstrui worden gewonnen.

Ook dit jaar is er vanaf 5 jaar weer een apart jongens- en meisjesklassement. Kinderen van 0 t/m 4 jaar rijden één ronde. Daarna komt er per leeftijd 1 ronde bij (5 jaar twee rondes, 6 jaar drie rondjes, enzovoorts.).

De kinderen vanaf 9 jaar nemen aan de Mini-Tour deel met een fiets die door de organisatie ter beschikking wordt gesteld. Dus allemaal op eenzelfde fiets.

Donderdagavond is er tijdens de Toer dur Lierup een nieuwe activiteit: estafettefietsen voor alle leeftijden vanaf 11 jaar. Er komen dan drie personen aan de start. De eerste start op een gewone fiets zonder versnellingen, fietst twee rondes en draagt de fiets over aan nummer 2. Deze fietst ook twee rondjes en draagt de fiets over aan nummer 3 die na twee rondes de finish als eerste probeert te halen.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Sylvia Sijbers, tel. 06-15108878.


Trefwoorden: toer dur lierup
Geplaatst

dinsdag 04 juli 2017 | 17.29 uur

Laatst gewijzigd

zondag 09 juli 2017 | 10.07 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub