SIRIS-tv zendt op zaterdag 15 en zondag 16 juli het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma van deel 1:

Opening Natuurpoort Vennenhorst en De Soete Inval:

Donderdag 6 juli vond de officiële opening plaats van Natuurpoort Vennenhorst en Boscafé de Soete Inval aan de Bosrandweg 6 in Someren, bij parkeerplaats het Keelven.

Foto-persdag Helmond Sport:

Eerste divisieclub Helmond Sport hield op donderdag 13 juli een foto-persdag in het Lavans Stadion. De Somerense speler Nick de Louw en trainer-coach Roy Hendriksen vertellen over de verwachtingen voor het nieuwe seizoen.

Streekomroep De Peel een feit:

De omroepen van Deurne (DMG), Helmond (Omroep Helmond) en Asten-Someren (SIRIS) ondertekenden op vrijdag 7 juli in het Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne een samenwerkingsovereenkomst. Daarmee is Streekomroep De Peel een feit. Jan Kerkhof, voorzitter van werkgroep Streekomroep De Peel, Harrie van Horik, directeur van SIRIS, Frans Stienen, wethouder van de gemeente Helmond, Johan Gademan, voorzitter van Omroep Helmond, Iwan Gijsbers, voorzitter van DMG Deurne.

Drukke kermis in Asten:

De kermis in Asten werd weer druk bezocht. Daar zorgde ook het mooie weer voor.

Biercantus bij Markt 8:

Op de Markt in Asten werd op kermismaandag 10 juli de razend populaire Biercantus gehouden, georganiseerd door café Markt 8. Bier drinken en zingen van 10.00 tot 14.30 uur. Om 6.30 uur zaten de eerste feestvierders al op de plek van bestemming.

8e Jeugdtriathlon Someren:

Stichting Triatlon Someren hield op zondag 9 juli de achtste editie van de jeugdtriatlon. De kinderen moesten zwemmen, fietsen en hardlopen.

Tweede CrazyBikeRide TWC Asten:

TWC Asten hield op zondag 9 juli de tweede CrazyBikeRide. Voor de deelnemers stond er een route van 7 km op het menu met allerlei opstakels, die het voor zowel de MTB-er als het kijkend publiek interessant maakten.

53e Toer dur Lierup:

Op woensdag 5 juli, donderdag 6 en vrijdag 7 juli werd in Lierop de Toer dur Lierup verreden. René Manders, voorzitter van TSC Solo, en Sylvia Sijbers, organisator van de Toer dur Lierup, vertellen over deze 53 editie.

Videoclip toneelvoorstelling Anne Frank:

Toneelvereniging Crescendo uit Someren speelt in december en januari 'Het dagboek van Anne Frank' in De Ruchte in Somereren. Voor deze voorstelling is een soundtrack met videoclip uitgebracht. Deze werd bij de hoofdsponsor, Jumbo Welten in Someren , gepresenteerd. 

Het programma van deel 2:

Archeologisch onderzoek in woonwijk Groote Hoeve:

In de toekomstige woonwijk Groote Hoeve aan de Hooghoefweg in Someren worden sinds begin juni in opdracht van de gemeente Someren opgravingen uitgevoerd. Uit het archeologisch onderzoek aan de Hooghoefweg komt nu al naar voren dat het gebied intensief bewoond was. Gerard Lomans van de gemeente Someren en Bianca Weekers, senior-archeoloog van het opgravingsbedrijf ADC ArcheoProjecten uit Amersfoort, geven tekst en uitleg.

40e Fiets-3-daagse TWC Asten:

Stichting Activiteiten TWC Asten houdt op dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 augustus de Fiets-3-daagse Asten. Jan Berkers en Joop Deenen vertellen over deze 40e editie.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

zaterdag 15 juli 2017 | 16.33 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 01 september 2017 | 21.49 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub