NWC uitgeschakeld in bekertoernooi

NWC (Asten) ligt uit het bekertoernooi.

Tegen hoofdklasser Blauw Geel '38/JUMBO uit Veghel werd met 2-4 verloren. Alle goals vielen voor rust.

NWC-trainer Henry van Alebeek miste in het Lavans Stadion aanvoerder Bas van Geffen, die deze week ziek was en daardoor niet fit genoeg werd bevonden om te starten. Vanwege schorsingen ontbraken ook Juul Verbugt (die nu nog twee wedstrijden langs de zijlijn toe moet kijken), Sohail Rahimi en Tom van Bussel. Ook Martijn Mulder was niet van de partij in Helmond. NWC startte daarom met debutant Randy Bankers en ook jongeling Gianni Steijlen kreeg een basisplek van de oefenmeester.

Blauw Geel '38/JUMBO, samen met Gemert koploper in de hoofdklasse B, begon furieus aan het bekerduel in de achtste finale. Al na zeven minuten keek NWC tegen een achterstand aan. Rolf van den Boogaart tikte een voorzet binnen: 0-1. Vanaf de 24e minuut begon het doelpunten te regenen in het stadion van Helmond Sport; NWC verdedigde niet attent en dus kon Brian Peters ongehinderd binnenschieten: 0-2. Twee minuten later verkleinde NWC de score dankzij Martijn Ghielen (1-2), maar weer twee minuten later trof Blauw Geel '38 alweer doel. Een van richting veranderd schot van Van den Boogaart belandde achter goalie Gijs Brüsewitz: 1-3.

Tien minuten voor rust schreef Peters namens de hoofdklasser de tweede treffer op zijn naam. Brüsewitz maaide over de bal heen waarna de clubtopscorer aan Veghelse zijde eenvoudig kon scoren: 1-4. Het duurde nog geen drie minuten of de bal lag aan de overkant alweer in het netje. Een schitterende, steenharde poeier van Ghielen vloog onderkant lat in het doel: 2-4. Al met al een enerverende eerste helft met veel goals.

Na rust hielden beide elftallen het wat meer gesloten waarbij NWC voetballend sterk speelde. Het kreeg de uitgelezen kans om de marge nog meer te verkleinen nadat de prima arbiter Bechay uit Boxmeer naar de stip wees. Hij constateerde hands van Blauw Geel-back Sten van Vessem. De Astense spits Jeroen van Deursen zag zijn penalty echter knap weggebokst worden door doelman Sander Maas. Echte kansen konden NWC en Blauw Geel '38 in het tweede bedrijf niet afdwingen, waardoor er geen verandering meer kwam in de 2-4. Dus bekert Blauw Geel '38 door en gaat het in de kwartfinale spelen tegen Gemert, de grote concurrent in de strijd om de titel. NWC kon met opgeheven hoofd van het veld stappen en met vertrouwen uitkijken naar de thuiswedstrijd zondag tegen Heidebloem/Bovitec uit Geleen.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Randy Bankers (61' Bas van Geffen), Roel Jansen, Luuk Castelijns, Rudi Strauss, Martijn Ghielen, Rob Jacobs, Abdou Bazi, Ralf van Oosterhout (86' Mark Halma), Gianni Steijlen (68' Han Kersten) en Jeroen van Deursen.