SIRIS.nl

Expeditie Robinson met Herold Dat uit Lierop

Herold Dat uit Lierop is een van de vier onbekende Nederlanders, die deel gaat nemen aan het bekende tv-programma Expeditie Robinson.

Expeditie Robinson is een realitysoap waarin zestien mensen proberen te overleven op een onbewoond eiland. De afgelopen jaren was deelname alleen mogelijk voor bekende Nederlanders en Vlamingen, maar na acht jaar mogen ook weer niet bekende Nederlanders meedoen.

Herold Dat gaat samen met Imke uit Enschede, Marlé uit Houten en Carlos uit Oldenzaal in eerste instantie op een eigen onbewoond eiland zitten. Daar moet hij het met de drie andere survivors zien te redden.

Het viertal leeft op het onbewoond eiland in onwetendheid. Het is niet duidelijk of ze met of tegen BN'ers gaan strijden. Het is niet eens zeker of ze überhaupt wel een BN'er te zien krijgen op het eiland. Vanaf donderdag 7 september is het nieuwe seizoen Expeditie Robinson te zien op RTL5.

Herold wordt door de organisatie van het populaire tv-programma neergezet als echte leider. "Herold weet als geen ander wat het is om af te zien en in groepen te opereren. Hij heeft 22 jaar bij defensie gewerkt en heeft op hoog niveau aan wielrennen gedaan. Zo was hij maar liefst twaalf keer Nederlands kampioen bij de militairen. In het dagelijkse leven draagt hij als zelfstandig ondernemer zijn kennis over discipline, zelfredzaamheid en reflectie over op anderen. Met zijn deelname aan de expeditie wil hij ontdekken of het nog steeds zo goed gesteld is met zijn zelfredzaamheid."