Matig NWC komt tekort tegen Heidebloem

NWC (Asten) heeft op het eigen sportpark 't Root verloren van het Geleense Heidebloem/Bovitec.

De povere gastheren gingen terecht met 0-2 onderuit.

NWC leek na de winterstop aan de beterende hand, maar vandaag viel het spel erg tegen. Heidebloem besliste het inhaalduel dankzij twee rake kopballen uit hoekschoppen. In het elftal van Henry van Alebeek keerden Juul Verbugt, Bas van Geffen, Tom van Bussel en Sohail Rahimi terug. Zij begonnen alle vier in de basis.

In de eerste helft had Heidebloem het overwicht, maar ondanks de dreiging vielen er weinig kansen te noteren. Aan beide kanten ging er nog te veel fout waardoor een leuke eerste helft niet mogelijk was. Namens Heidebloem ging een vrij gevaarlijke knal van Fabio Sarli vlak voor rust nog wel net naast.

Na de rust kreeg NWC al gauw de beste kans. Jeroen van Deursen schonk Martijn Ghielen met een strakke bal de uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Ghielen kon de hoek uitkiezen, maar raakte uiteindelijk de paal. Even later was het Heidebloem dat wél doeltreffend was. Uit een scherpe corner kopte clubtopscorer Randy Grens bij de eerste paal in de korte hoek binnen: 0-1. In de 63e minuut maakte de jonge invaller Nick van Kesteren wederom uit een hoekschop met het hoofd de 0-2.

NWC raakte van slag en kwam er helemaal niet meer aan te pas. Te veel spelers zakten door de ondergrens en de ervaren Geleense equipe speelde de wedstrijd zakelijk uit. Het kwam de amusementswaarde niet ten goede, maar het beter voetballende Heidebloem trok de overwinning verdiend en probleemloos over de streep. Het laatste fluitsignaal van de prima leidsman Teuben uit Aarle-Rixtel kwam voor velen dan ook als geroepen.

Volgende week zullen de oranjehemden uit een ander vaatje moeten tappen om thuis tegen nummer twee Bekkerveld uit Heerlen tot een beter resultaat te komen.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Roel Jansen, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Luuk Castelijns, Martijn Ghielen, Rob Jacobs (71’ Ralf van Oosterhout), Sohail Rahimi (63’ Martijn Mulder), Juul Verbugt (82’ Rudi Strauss), Abdou Bazi en Jeroen van Deursen.