SIRIS.nl

Aanmelden voor dagje uit zonder zorgen

Onis jongerenwerk houdt op vrijdag 8 mei een ‘dagje uit zonder zorgen’. Maar liefst achttien jongeren (13-18 jaar) kunnen mee doen aan deze dag, die plaats vindt bij het outdoorcentrum SBP in Bergeijk waar allerlei sportieve en uitdagende activiteiten plaats gaan vinden.

Onis jongerenwerk organiseert een aantal keer per jaar uitstapjes voor jongeren die in opgroeien met zorgen.

Steeds meer kinderen en jongeren lijken op te groeien met zorgen. Zorgen die eigenlijk niet bedoeld zijn voor hen, maar waar ze door omstandigheden gedwongen worden om mee om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan opgroeien in een één ouder gezin door bijvoorbeeld het overlijden van een ouder of een scheiding, het opgroeien met een gehandicapt broertje/zusje, opgroeien met een ouder die ernstig ziek is, opgroeien in een vreemde omgeving en cultuur of opgroeien in een gezin waar te weinig geld is voor uitstapjes (bijstandsgezinnen).

De gevolgen voor deze kinderen en jongeren kunnen o.a. zijn oververmoeidheid, niet kunnen concentreren en meekomen op school, slechtere (sport) prestaties (waardoor pestgedrag kan ontstaan), afwijkend sociaal gedrag, weinig gelegenheid hebben om af te spreken met vriendjes, maken van huiswerk en uitoefenen van hobby’s.

Onis jongerenwerk organiseert speciaal voor deze jongeren een ‘dagje uit zonder zorgen’.  Zo een dagje er op uit met andere jongeren die in soortgelijke situaties zitten, verbindt de jongeren met elkaar. Je ziet nieuwe vriendschappen ontstaan en de jongeren zijn ‘opgelucht’ te weten dat zij niet de enige zijn … Daarnaast door gewoon letterlijk en figuurlijk weg te zijn van de situatie die je zorgen geeft, laad de batterij van de jongeren weer op en kunnen ze weer positief tegen dingen aan kijken.

Deze uitstapjes zijn echter alleen mogelijk door de ‘goodwill’ van derden. Dit uitstapje wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring en donaties.  Zo heeft zorgverzekeraar VGZ een geldbedrag van maar liefst € 500 beschikbaar gesteld en PaPcoaching uit Helmond verzorgt tegen een zeer gereduceerd en aantrekkelijk tarief de activiteiten bij SBP-outdoor in Bergeijk.

Onis jongerenwerk is op zoek naar jongeren die zo’n leuk uitstapje verdienen.

Aanmelden kan vóór 27 april via e-mail c.vankoert@oniswelzijn.nl o.v.v. ‘dagje uit zonder zorgen’.