NWC verliest van RVU

De eerste helft van NWC (Asten)-RVU was geen lust voor het oog.

Een hardwerkend NWC had duidelijk de overhand in de eerste 45 minuten. Dit resulteerde in een aantal kansen waarbij Martijn Mulder, die over de linkerflank kwam, vaak de meest dreigende aanvallen opzette.

Al in de achtste minuut was er de eerste dreigende aanval via Mulder, maar de verdediging van RVU kon net op tijd ingrijpen. Vervolgens was Juul Verbugt dichtbij de openingstreffer maar zijn schot ging net voorlangs.

NWC had met name in de eerste helft het zeer zwak spelende RVU op de knieën moeten krijgen, maar het ging met 0-0 richting de kleedkamers.

De aanvalsformatie werd door Henry van Alebeek gewijzigd. Hij bracht aan het begin van de tweede helft Jeroen van Deursen in voor de goed spelende Roel Jansen. Jeroen moest direct toekijken hoe het eerste schot van RVU in eerste instantie nog wordt gepareerd door Brusewitz, maar vervolgens op de rebound van Hagens geen antwoord had. 0-1.

In de 62e minuut kreeg Van Deursen de kans om de stand gelijk te trekken. Hij werd alleen op de keeper gestuurd maar schoot voorlangs. Klein hoogtepunt was de terugkeer van de lang geblesseerde Itay Blaycher, die in de 77e minuut in het veld kwam voor Mulder.

In de resterende minuten kreeg NWC helaas geen loon naar werken en bleven de Astenaren met lege handen achter. Een pijnlijke constatering na deze uitslag is dat NWC, met nog vier wedstrijden te spelen, officieus gedegradeerd is.

Opstelling NWC: G. Brusewitz, R. van Oosterhout, B. van Geffen, R. Jansen (J. van Deursen), M. Ghielen, M. Mulder ( I. Blaycher), A. Il-Ah-Bazi, L. Castelijns, R. Jacobs, T. Van Bussel. J. Verbugt.