Naast tentoongestelde klokken en bellen uit Azië maakt Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat in Asten ook delen van de Aziatische cultuur zichtbaar.

De Oosterse Dagen, die op zaterdag 26 en zondag 27 augustus worden gehouden, slaan daarmee een brug tussen de westerse en Aziatische cultuur, met name die van China en Japan.

Hoogtepunten op beide dagen zijn spetterende optredens van een groep Chinese danseressen (13.30 en 15.30 uur) en van een groep Taiko-trommelaars (14.30 uur). Nog meer muziek en sessies met klankschalen gedurende beide dagen.

Kinderen kunnen zich leuk bezig houden met schminken, tangram, vlindersudoku en knutselen, terwijl hun ouders genieten van demonstraties bonsai-kweken, maar ook van Japanse kalligrafie -, origami - , ikebana - en yoga-workshops.

Men kan op de Oosterse dagen ook kennismaken met acupunctuur, moxa en cupping, reiki, Chinese voetmassage, energetische behandelingen, Thaise massage en shiatsu.

Bijzonder zijn de geëxposeerde kimono's. Bezoekers kunnen ook alles leren over het bloemen stempelen op Sakuradoek.

En natuurlijk: geen Oosterse Dagen zonder oosterse hapjes én spannende vechtsportdemonstraties, dit keer Jiu Jitsu. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gratis rondleidingen met informatieverstrekking over de Astense collectie Chinese klokken (dagelijks om 13.00 en om 15.00 uur).


Trefwoorden: museum klok en peel oosterse dagen
Geplaatst

donderdag 24 augustus 2017 | 10.34 uur

Laatst gewijzigd

maandag 28 augustus 2017 | 09.12 uur

Auteur

Sanne Arts


businessclub