Traditioneel werd de internationale wielerklassieker de Twee Landen Koers, met start en finish in Someren-Eind, in september verreden.

Wegens bezuinigingen heeft de politie besloten om geen motoragenten meer in te zetten om deze wedstrijd te begeleiden. Hierdoor is het niet meer mogelijk om met de wielerkaravaan vanuit Someren-Eind naar België en terug te trekken.

Na vele besprekingen heeft Tour- en Wielerclub De Zwaluw uit Someren besloten om een nieuwe wedstrijd met de naam Grensland Klassieker op te zetten voor deze categorie renners, die puur uit liefhebberij hun sport willen bedrijven. Deze wedstrijd is op zondag 10 september. Er is gekozen voor een parkoers van circa 12 km in de omgeving van Someren-Eind dat een negental keren zal worden afgelegd. Gedurende de tijd dat de karavaan passeert is de weg afgesloten voor verkeer.

De permanence is in café-zaal Jan van Tieskes aan de Nieuwendijk.

Start en finish zijn in de Bennenbroekstraat in Someren-Eind.

 

Om 12.00 uur wordt er gestart. Vervolgens rijden de renners via Nieuwendijk, Haagdoornweg, Vlasstraat, Ploegstraat, Hollandseweg, Nieuwendijk, Beliënberkdijk, Landbouwstraat, Zaanstraat en Goord Verbernedijk weer naar de finish op de Bennenbroekstraat. De route is 11,7 km en wordt negen keer gereden. Elke 16-17 minuten is er een doorkomst. De finish wordt om rond 14.30 uur verwacht. De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen.

Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, met uitzondering van de Bennenbroekstraat, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

 

Het aantal deelnemers heeft ook flink te lijden onder de ontwikkelingen. Twee jaar terug stonden er circa 200 te trappelen voor de Twee Landen Koers. Nu is dat toch ongeveer 50% minder. Voor deze wedstrijd kan nog aangemeld worden via de website van de bond of organisatie.

De regionale favoriet Marc van Grinsven zal een gooi naar de nieuwe titel doen.

De winnaar van de St.-Jozef Klassieker Tom de Vreede zal proberen ook deze wedstrijd op zijn naam te zetten en de winnaar van de Omloop Liessel-Liessel, Daan Switters uit Utrecht zal dat ook gaan proberen. Ook de mannen die naast hem op het podium stonden, Koen Wulterkens (Boxmeer) en Dennis Voskuilen uit Hoogland zullen er alles aan doen om hier op de hoogste plaats te staan. Maar ook sterke renners als Pim Achterkamp uit Rotterdam, Niels van Deursen en Kees Pameijer uit Den Haag en Kamiel Vleeming uit Zwolle. Kortom toch weer een wedstrijd met toppers.

Verder zijn er de regionale renners Jeroen van Gennip (Mierlo), Peter van de Heuvel (Bakel), Jeroen Rebel (Geldrop), Dennis Willemsen en Patrick Houthooft (Helmond), Koen Strik, Arthur Wouters en Wouter Jense (Eindhoven) en Rick Craenen (Nederweert).


Trefwoorden: tweelandenkoers grensland klassieker toer- en wielerclub de zwaluw caf jan van tieskes
Geplaatst

vrijdag 25 augustus 2017 | 11.31 uur

Laatst gewijzigd

zondag 10 september 2017 | 19.03 uur

Auteur

Sanne Arts


businessclub