Someren wint overtuigend van VV Sittard

Someren speelde op zondag 3 september zijn eerste bekerwedstrijd thuis tegen tweedeklasser VV Sittard.

Someren startte voortvarend en ging met veel beweging en aanvallend spel de tegenstander te lijf. Dit leidde al in de eerste minuten tot twee gele kaarten bij Sittard en een kans van Freek van Bussel uit een vrije trap, die tot hoekschop werd verwerkt.

Uit de corner van Thijs Cortenbach scoorde Stijn Kusters met een krachtige kopbal de 1-0. Someren speelde hetzelfde aanvallende spel verder en in de 20e minuut kreeg Dévi Fondon dan ook een grote kans op de 2-0 na een flitsende combinatie tussen Pascal Loomans, Koen de Louw en Freek van Bussel, maar hij miste het doel.

Defensief was het in deze fase eenvoudig voor de soeverein spelende defensie met centraal Stijn Kusters en Niels Schweren.

Rond de 25e minuut waren en volop kansen voor Someren op de 2-0 via combinaties over de zijkanten, maar ook door het centrum. Sittard had geen enkele grip op het spel van Someren, maar de kansen van Koen, Pascal en Dévi leidden nog niet tot een doelpunt.

In de 30e minuut was het wel raak, want na een harde voorzet van Freek van Bussel was het Pascal Loomans, die zijn goede debuut bij SV Someren opluisterde met een attente intikker, 2-0. In de 38e minuut ging Koen de Louw op snelheid zijn tegenstander voorbij, maar zijn voorzet bereikte de vrijstaande Freek van Bussel net niet. Enkele minuten later was het opnieuw een goede hoekschop van Thijs Cortenbach, die dit keer Koen de Louw in staat stelde om de 3-0 aan te tekenen.

In de tweede helft kwam Dennis Kanters in het veld voor Thijs Cortenbach, waarbij aan het spelbeeld weinig veranderde. Sittard bleef onmachtig en Someren speelde in een tempo lager. Toch waren er kansen na goede combinaties en steekballen voor Freek van Bussel, Salim Zeroual en Koen de Louw. Ook Fabio Peters en Justin Hoeben werden nog ingebracht in het elftal voor Freek van Bussel en Salim Zeroual. Tegen het einde van de wedstrijd was het opnieuw Someren dat kansen kreeg, waarbij Pascal Loomans en Justin Hoeben één op één met de keeper kwamen  maar alleen Dévi Fondon, die werd weggestuurd door Stijn Kusters, kon de keeper passeren, 4-0.

Someren speelde dus een overtuigende eerste bekerwedstrijd. Zondag 10 september om 14.30 uur is de tweede wedstrijd uit tegen eersteklasser Susteren.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Stijn Kusters, Niels Schweren, Wesley van den Boomen, Mike Kusters, Thijs Cortenbach (46. Dennis Kanters), Salim Zeroual (75. Justin Hoeben), Koen de Louw, Pascal Loomans, Freek van Bussel (66. Fabio Peters), Dévi Fondon.