Op zaterdag 16 en zondag 17 september vindt in Someren-Heide de twaalfde editie plaats van de Agrarische Dagen Someren, dé grootste landbouwbeurs van Zuid-Nederland.

Centraal staat het thema ‘Voer voor Voedsel’.

In samenwerking met de provincie Noord-Brabant, DLV Advies en Varkens Innovatie Centrum Sterksel zal op zaterdag 16 september het symposium ‘Voer voor Voedsel, kringloop economie in de praktijk’ plaatsvinden. Centraal staat de vraag hoe we het rendement van de agrarische sector kunnen verbeteren.

U kunt zich via www.agrarischedagensomeren.nl aanmelden voor het symposium.

Naast het symposium zullen enkele bedrijven een live demonstratie geven op het gebied van grondbewerking, precisiebemesting, spuittechniek, zaaitechniek, bioraffinage, graslanddemonstraties en voederwinning. Op beide dagen zullen meerdere demonstratierondes gegeven worden.

De proefvelden worden deze editie verzorgd door een KWS, Alliance, euroCORN, Maïsadour, Dupont/Pioneer, Neutkens, Vitelia, Delphy en Suikerunie.

Het uitreiken van de ADS innovatieprijs is traditie bij de Agrarische Dagen Someren. Met de ADS innovatieprijs willen Stichting Agrarische Dagen Someren, Rabobank Peelland Zuid en provincie Noord-Brabant innoverende bedrijven extra aandacht geven zodat zij hun innovatie verder kunnen ontwikkelen.

De beurs is op zaterdag 16 september geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 17 september van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Op zaterdag starten de demonstratierondes om 13.00 en 15.00 uur. Op zondag om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

De entreeprijs voor de beurs bedraagt € 10, kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Relatiekaarten geven toegang tot het beursterrein als ze volledig zijn ingevuld. Relatiekaarten geven ook recht op toegang tot het symposium.

Voor de kinderen is er dit jaar o.a. een heus maïsdoolhof alsmede een klimtoren.


Trefwoorden: ads agrarische dagen
Geplaatst

donderdag 14 september 2017 | 18.25 uur

Laatst gewijzigd

zondag 17 september 2017 | 19.25 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub