SIRIS.nl

DOS deelt de punten met Oxalis

Korfbalvereniging DOS (Heusden) speelde op zondag 26 april tegen de nummer twee Oxalis.

Een hele spannende wedstrijd, want bij winst zou het kampioenschap voor DOS een feit zijn. Opvallend was het dat de dames van DOS vrijwel niets zeiden met het inspelen. Alle dames waren volledig gefocust, maar ze hadden duidelijk last van de spanningen. Voor aanvangstijd stond de hele zijlijn al vol met trouwe supporters die naar Horst waren afgereisd om DOS aan te moedigen.

De wedstrijd begon goed voor DOS. De dames wisten op een 2-0 voorsprong te komen. Oxalis kwam terug tot 2-2. Aan het einde van de eerste helft nam Oxalis een 4-3 voorsprong, maar gelukkig scoorde Loes Wijnen vlak voor het rustsignaal de 4-4.

In de tweede wist DOS al bij de eerste aanval te scoren, 4-5. Hierna nam het sterk spelend Oxalis het initiatief. De thuisploeg scoorde drie maal achter elkaar, waardoor DOS tegen een achterstand aankeek, 7-5. Zowel op als langs het veld was de spanning te snijden. Met nog zeven minuten op de klok was het 8-7 voor Oxalis. DOS bleef aanvallen en kreeg in een van deze aanvallen een strafworp. Erg spannend, maar gelukkig wist Anne Cato Wijnen deze strafworp te verzilveren. Eindstand: 8-8.

Een puntendeling waarmee DOS zeker niet ontevreden mag zijn. Hiermee hebben ze een grote stap gezet naar het kampioenschap in de eerste klasse.

Met nog twee wedstrijden te gaan, moet er door de dames uit Heusden nog één puntje worden behaald om het kampioenschap te mogen vieren. De volgende wedstrijd op 10 mei speelt DOS tegen HBSV in Venlo.

Doelpunten: Alissa Verlaak en Cindy van de Mortel (2x), Loes Wijnen, Sanne Luiten, Vera Verberne en Anne Cato Wijnen (1x).