SIRIS.nl

Opening foto-expositie en kunstwandelroute

Op dit moment vindt in het gemeentehuis in Someren een expositie plaats van en door bewoners uit Someren Noord, onder de titel 'Wij uit Someren-Noord'.

In het kader daarvan wordt er in de wijk Someren-Noord vanuit gemeenschapshuis De Weijers ook een kunstwandelroute georganiseerd én wordt er een speciale foto-expositie geopend over het leven in de wijk Someren-Noord vroeger en nu.

Op woensdag 13 september opent burgemeester Veltman om 14.00 uur de kunstwandelroute in gemeenschapshuis De Weijers. Kinderkoor Quintessens is hierbij aanwezig.

Na de officiële opening verzorgt Jan van Eijk (buurtbewoner en voormalig gemeentebode) de eerste kunstwandelroute. Tegelijkertijd wordt op het pleintje in de Munnekenstraat een kunstproject gedaan met wuivende halmen onder leiding van Ton Vinken. Als de wind meewerkt laat hij ook een van zijn zelf vervaardigde vliegers op.

De wandeling komt langs basisschool De Diamant, waar kunstenaars K&K (Elfri van der Weerden en Rob van der Veeke) samen met kinderen van groep 8 een permanent kunstwerk hebben gemaakt dat in de voortuin van de school geplaatst is. Seniorenorkest Groot-Someren sluit om 16.30 uur de middag af in De Weijers.

Flyers met de routebeschrijving zijn vanaf 13 september gratis op te halen in De Weijers.

Op verzoek verzorgt Jan van Eijk op een later tijdstip nog een begeleide rondwandeling. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via een inschrijfformulier dat verkrijgbaar is in De Weijers.

Op vrijdag 15 september opent wethouder Van Bussel om 14.00 uur de fototentoonstelling in gemeenschapshuis De Weijers. Ton van de Graft van Heemkundekring De Vonder verzorgt ter gelegenheid van deze opening een fotopresentatie met bekende en minder bekende beelden uit Someren-Noord. Na de opening kunt u de foto’s ook zelf op scherm bekijken. Naast de foto’s is ook een maquette van de voormalige Pauluskerk te bewonderen.

De tentoonstelling is tot stand gekomen door de medewerking van onder andere Heemkundekring De Vonder, Tinus Derks, Jo van der Wallen, Ton Vinken en Theo van Heugten.