De gemeente Someren gaat het groen rondom de Loovevijvers herinrichten.

Langs de Loovevijver is een aantal locaties waar bewoners, die rondom de vijver wonen, zich vooral ’s avonds niet prettig en veilig voelen. Opnieuw inrichten van het gebied rondom de vijver is daarom noodzakelijk. Op woensdag 20 september wil de gemeente de plannen graag met de wijk delen.

Eén van de uitgangspunten voor de nieuwe inrichting is een meer open karakter zodat de vijver beter in het zicht komt. Om de bewoners een idee te geven wat het open karakter inhoudt, is eind 2016 een gedeelte van de beplanting langs de zuidelijke vijver weggehaald.

Vervolgens is in februari van dit jaar samen met een werkgroep van bewoners, die rondom het park wonen, over het nieuwe ontwerp nagedacht. In een eerste bijeenkomst is informatie opgehaald bij de bewoners, zijn diverse metingen en onderzoeken uitgevoerd in en rondom de vijvers en is vervolgens een schetsontwerp gemaakt. Dit schetsontwerp is in de werkgroep besproken.

Het schetsontwerp van de ‘Herinrichting van de Loovevijvers’ wordt aan de bewoners van de wijk De Loove gepresenteerd op woensdagavond 20 september in basisschool LeerRijk aan de Van Gijselstraat 24. Aanvang 19.30 uur.


Trefwoorden: bewonersavond loovevijver
Geplaatst

woensdag 13 september 2017 | 15.23 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 21 september 2017 | 09.03 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub