SIRIS.nl

77e Fokpaardendag in Lierop

Op maandag 18 september wordt in Lierop de 77e Fokpaardendag gehouden.

Fokkers laten op kermismaandag al 77 jaar hun mooiste fokproducten zien aan elkaar én aan het publiek.

In de loop der jaren zijn er vele andere rubrieken aan deze dag toegevoegd. Zo zien we op het hoofdterrein dressuur- en springwedstrijden voor vier- en vijfjarige paarden. Juryleden zijn o.a. internationaal dressuuramazone Joyce Lenaerts uit Leende en internationaal springruiter Eric van der Vleuten sr. uit Someren.

De sfeer wordt gemaakt door de paarden die er op hun mooist uitzien voor deze speciale dag. Diverse paardenrassen aangespannen in de koets zoals de zware trekpaarden. Als deze passeren horen we de belletjes, de ademhaling, ruiken de geur en voelen de bodem trillen. Een beleving voor iedere toeschouwer langs de ring.

In het middagprogramma zien we o.a. de minimarathon, de Friese paarden, tuigpaarden en hackneys en deze wedstrijdrubrieken worden afgewisseld met een prachtig defilé der kampioenen. Natuurlijk staat het spectaculaire relaisrijden ook weer op het programma. Later in de middag is er een westernshow verzorgd door Wendy van Osch en zien we Daniëlle Meijboom in een show vrijheidsdressuur met haar twee paarden Spirit en zijn vriend omlijst met prachtige spiritmuziek.

De Fokpaardendag begint om 9.30 uur op het terrein aan de Kerkenhuis in Lierop.

Informatie: www.fokpaardendaglierop.nl.