Kent u of heeft u een verhaal over de Tweede Wereldoorlog? En wilt u dat verhaal graag vertellen en doorgeven aan de toekomst? Kom dan naar Museum Klok & Peel in Asten op dinsdag 10 oktober en deel uw verhaal tijdens de bijeenkomst ‘Vertel es!’

Crossroads Brabant is een initiatief om de persoonlijke verhalen en getuigenissen van de Tweede Wereldoorlog in Brabant te vertellen en te verzamelen.

Het lijkt nog ver weg, maar tijdens de 75-jarige herdenking van de bevrijding van Brabant in 2019/2020, staan deze persoonlijke verhalen centraal. Omdat in de regio De Peel zoveel is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog, is de verwachting dat juist in deze regio indrukwekkende en dramatische oorlogsverhalen rondwaren. De persoonlijke verhalen kunnen bijvoorbeeld gaan over de mobilisatie, de Duitse inval, de bezetting én/of de bevrijding.

Daarom houdt Erfgoed Brabant samen met Museum Klok & Peel de bijeenkomst ‘Vertel es!’. Op deze middag kunt u uw persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog vertellen.

De middag begint om 13.00 uur met een inloop met koffie en thee. Het eigenlijke programma duurt van 13.30 tot 16.15 uur en daarna is er nog een kort informeel samenzijn.

U kunt zich tot 5 oktober aanmelden via e-mail crossroadsbrabant@erfgoedbrabant.nl onder vermelding van bijeenkomst en Museum Klok en Peel/10 oktober.

Meer info: www.crossroads4045.com.


Trefwoorden: museum klok en peel crossroads brabant tweede wereldoorlog erfgoed brabant
Geplaatst

donderdag 05 oktober 2017 | 14.21 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 10 oktober 2017 | 18.17 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub