Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober worden alle beelden, die in het afgelopen jaar door de beeldhouwers vervaardigd zijn, tentoongesteld.

Aan deze grote expositie, die dit jaar voor de 37e keer gehouden wordt, doen enkele tientallen beeldhouwers mee, zodat er veel beelden tentoongesteld worden.

De beelden, in marmer, serpentijn, albast, arduin en diverse andere bijzondere en vooral mooie steensoorten, staan in het bos opgesteld, zodat ze alle aandacht naar zich toetrekken.

Een flink gedeelte van de beelden is te koop. De expositie is een uitgelezen kans om een keuze te maken en de beelden (en prijzen) te vergelijken.

Daarnaast wordt er op beide dagen door verschillende beeldhouwers aan hun beeld gewerkt, zodat je als bezoeker een goed idee kunt krijgen wat beeldhouwen in steen inhoudt.

Ook is er informatie te krijgen over de verschillende beeldhouwcursussen die gegeven worden, bijvoorbeeld het open atelier (het zelfstandig beeldhouwen) en over de diverse beeldhouwcursussen onder leiding van Luciën van der Eerden.

Op beide dagen is de monumentale Zonnetempel in het hart van het landgoed Lux et Terra, (ontworpen en gebouwd door beeldhouwer Luciën van der Eerden) vrij te bezichtigen.

Bij de tempel zijn het afgelopen jaar weer verschillende nieuwe beelden geplaatst. Regelmatig worden rondleidingen gegeven.

De expositie is op 14 en 15 oktober van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Inkom: € 2, kinderen tot 12 jaar gratis.

Thee, koffie en warme ‘beeldhouwerswijn’ wordt gratis geschonken.

Op de pagina Fotoboek kun je foto’s bekijken van de eerdere exposities www.beeldhouweninsteen.nl.


Trefwoorden: lux et terra beeldententoonstelling lucin van der eerden
Geplaatst

donderdag 12 oktober 2017 | 18.21 uur

Laatst gewijzigd

zondag 15 oktober 2017 | 21.24 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub