Someren/NWC VR1 herstellen zich na offday vorige week

De vrouwen van Someren/NWC hebben zich op zondag 8 oktober goed hersteld na het onnodige verlies vorige week tegen OVV’67.

In Didam werd overtuigend gewonnen met 1-5 van DVC'26, dat nog geen puntverlies had geleden en zelfs nog geen tegengoal had geïncasseerd.

Someren/NWC begon sterk aan de wedstrijd. Op alle posities werd er goed druk gezet op de tegenstander, waardoor het voetbal voor hen onmogelijk werd gemaakt.

In de 8e minuut was het al raak. Janou Bergmans wist Lotte van Mourik te bereiken. Lotte speelde zich perfect vrij en wist de bal onhoudbaar achter de DVC doelvrouw te werken, 0-1. Amper vier minuten later was het weer raak. In een bomvol strafschopgebied kwam de bal voor de voeten van Someren/NWC aanvoerster Yvonne Swinkels. Zij bedacht zich geen moment en verdubbelde al vroeg in de wedstrijd de score, 0-2.

De strijd was er absoluut, maar voetballend was er nog veel winst te halen. In balbezit was het allemaal veel te gehaast en slordig. Daarentegen stond de verdediging als een huis. Op een momentje na wist Someren/NWC geen kans weg te geven. Met de 0-2 tussenstand gingen ze richting de thee.

Na rust ging Someren/NWC verder waar het mee gestopt was. Storen en druk zetten op de tegenstander. Dit resulteerde in de tweede minuut alweer tot een goal. Kim Bankers wist met hard werk de bal te veroveren en met een bekeken steekbal stond Janou Berkmans vrij voor de keepster. Wederom was de keepster van de thuisploeg kansloos. Janou schoot beheerst de 0-3 binnen. Zes minuten later was het weer raak. Kim Bankers speelde de bal bij de cornervlag in, op de ingevallen Sanne van Diepen. Die wist met een voorzet op maat Yvonne Swinkels te bereiken, die de bal richting tweede paal binnen kopte. Ook de vijfde goal kwam van de zijkant door goed voorbereidend werk van Sanne en Kim. Kim nam een korte corner op Sanne, die de bal terug kaatste naar Kim. De voorzet die daarop volgde, werd direct op de volley genomen door Lotte Van Mourik. Deze wist de keepster nog te redden; de rebound die daarop volgde van Maxime Scheepers zat er goed in, 0-5.

In het laatste kwartier verslapte Someren/NWC iets, waardoor de thuisploeg toch nog een eretreffer wist te maken. Een lange uittrap van de keepster werd verkeerd ingeschat door de verdediging van Someren/NWC. De vraag was of er een aanvallende overtreding werd gemaakt, maar de scheidsrechter liet doorgaan. De spits van DVC was alert en kwam oog in oog met Someren/NWC keepster Lorena van der Vlugt te staan. De bal werd onhoudbaar binnen geschoven, 1-5. Dit was een meer dan verdiende uitslag. Dit geeft veel vertrouwen, en de wil om door te gaan is groot in deze groep.

Volgende week ontvangen de meiden van Someren/NWC de vrouwen van Nijnsel/TVE reclame, net als DVC ’26 een promovendus uit de tweede klasse. Aftrap 12.00 uur op sportpark De Potacker.

Verslag: Ivo Veltrop