NWC moet genoegen nemen met gelijkspel tegen Sparta'18

NWC (Asten) is op zondag 8 oktober op eigen veld niet verder gekomen dan 1-1 tegen promovendus Sparta'18.

In een harde wedstrijd kenden de oranjehemden een bliksemstart, maar die bleek niet genoeg voor een zege die terecht zou zijn geweest.

Trainer Roel Nabuurs moest het vandaag stellen zonder aanvoerder Martijn Henst, rechtsback Ruud Leenen en aanvallende middenvelder Gianni Steijlen. Ondanks de afwezigheid van dit drietal spelers beleefde NWC een droomstart tegen de formatie uit Sevenum. Captain Jeroen van Deursen snelde al na twaalf seconden spelen zijn directe tegenstander voorbij en verschalkte Sparta'18-goalie Yannick Vullings met een diagonaal schot: 1-0. De Astenaren begonnen enthousiast en speelden vol op de aanval. Toch kwamen de bezoekers na ruim een half uur uit het niets op gelijke hoogte via een rake kopbal van Thijs Janssen voor de neus van doelman Stefan Vaas: 1-1. NWC zette daar vervolgens mogelijkheden voor Leon van den Bosch (harde kopbal) en Jeroen van Deursen (poging bij tweede paal over het doel na voorzet van Mark Bosch) tegenover, maar er kwam geen verandering meer in de gelijke stand. En dus gingen beide ploegen rusten met 1-1.

Na rust was NWC de dominante partij en moest Sparta loeren op de counter. De thuisploeg kreeg in de tweede helft enkele grote kansen. Timo Janssen, die een goede wedstrijd speelde, had een sublieme steekbal in huis die Van Deursen de ideale kans gaf om de 2-1 te maken, maar hij schoot naast. Even later speelde de Astense aanvoerder zichzelf tussen enkele Limburgse verdedigers prima vrij, maar zijn uithaal spatte vervolgens uiteen op de lat. Het doelpunt hing in de lucht, maar het zat NWC niet mee in de afronding. Sparta voelde gaandeweg dat een puntje het hoogst haalbare was en dus gooiden de roodwitten alle middelen in de strijd om NWC af te stoppen. De wedstrijd kende vele messcherpe duels en het natte, maar prima bespeelbare veld nodigde uit tot pittig fysiek spel. De goedlachse arbiter Cairo hield meerdere malen de kaarten op zak, maar moest na rust toch enkele keren naar de borstzak grijpen toen de tackles en ingrepen over het randje gingen. Het maakte de tweede helft echter wel meeslepend en enerverend om te aanschouwen. NWC gaf in verdedigend opzicht weinig weg, maar moest wel waakzaam zijn voor de gevaarlijke lange ballen en counters van de gasten. In de ontknoping van de wedstrijd bleven de oranjehemden jagen op de 2-1, maar het slotoffensief had te weinig overtuiging om het taaie Sparta nog een keer aan het wankelen te brengen. De punten werden daarom gedeeld op sportpark 't Root, daar waar NWC twee punten meer verdiende. Komende zondag spelen de manschappen van Nabuurs uit tegen EFC in Eersel.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Menno Janssen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Mark Bosch, Merijn van Brussel, Roel Jansen, Timo Janssen, Sander van den Eijnde, Jeroen van Deursen en Teun van Erp.


Trefwoorden: nwc asten sparta18 jeroen van deursen
Geplaatst

zondag 08 oktober 2017 | 21.00 uur

Laatst gewijzigd

maandag 09 oktober 2017 | 14.37 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub