Klimop sluit eerste veldhelft af in Roermond

Voor de laatste veldwedstrijd van 2017 reist korfbalvereniging Klimop uit Asten af naar Roermond.

Wedstrijden tegen Ready'60 zijn wedstrijden die verschillende resultaten opleverden in voorgaande jaren. Het laatste jaar daarvan was een gelijkspel het enige punt wat Klimop wist te verkrijgen van de acht. Klimop mag zich dus wederom voorbereiden op een lastig obstakel.

Dat Klimop kan opboksen tegen lastige tegenstanders, bewees het op zondag 8 oktober op eigen veld tegen titelkandidaat Ten Donck.

Op sportpark 't Root bleef met een 15-14 overwinning de winst in Asten. Doordat Klimop de nodige rust in de aanval bewaarde en geduldig wachtte op de juiste te nemen kans, kon het constant het initiatief houden. Bij 2-2 deed Ten Donck nog mee. Klimop sloeg hierna een gat van vier doelpunten en wist deze een lange tijd vast te houden. Het verviel echter in verkeerde aanvallende keuzes waardoor de Ridderkerkers zich konden terugknokken naar een 7-5 ruststand.

Na de pauze leek Ten Donck het roer te gaan omgooien door al snel op 8-8 te komen. Klimop toonde zich niet van de wijs gebracht en herstelde brutaal naar 10-8. Ondertussen werd de strijd fysieker en was het knokken voor elk doelpunt. De thuisploeg slaagde erin om een gat van drie te slaan, waar de gasten op antwoordden door de spanning terug te brengen:12-11.

Kim Janssen speelde een sterke invalbeurt en schoot Klimop met twee doelpunten naar een nieuwe driepunts marge van 15-12. Toen de tijd begon te dringen speelde Ten Donck alles of niets. Resultaat hiervan was dat het nog terugkwam naar 15-14. Hierna kon Klimop de overwinning veilig stellen door de laatste aanval uit te spelen.


Trefwoorden: korfbalvereniging klimop klimop
Geplaatst

dinsdag 10 oktober 2017 | 09.26 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 10 oktober 2017 | 14.13 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub