Nederlands kampioen metselen Tim Klessens (18) uit Someren neemt van 14 tot en met 19 oktober deel aan de WorldSkills 2017 in Abu Dhabi.

Tim is een leerling van Bouw Infra mensen Mierlo en van het ROC Ter Aa in Mierlo. Hij werd na de regionale en nationale voorronde Nederlands kampioen in zijn vak. Tim is de afgelopen maanden samen met de andere Nederlandse kandidaten tijdens trainingen en teambuildingsdagen voorbereid op deelname aan de WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor beroepen.

Nederland doet mee aan 28 beroepen, waarvan Tim het vak metselen zal vertegenwoordigen.

Op dinsdag 10 oktober is Tim met Team Nederland naar ABU Dhabi vertrokken. Zaterdag 14 oktober vindt de openingsceremonie plaats en daarop volgend de wedstrijddagen. De slotceremonie zal plaatsvinden op 19 oktober. Op vrijdag 20 oktober zal Tim samen met Team Nederland weer arriveren in Nederland.

Pieter van Kessel, directeur van Bouw Infra mensen Mierlo: “Deze mbo’ers laten zien dat wanneer je beschikt over doorzettingsvermogen je enorm veel kunt bereiken met je talenten. Deze jongeren zijn een voorbeeld en onderstrepen het belang dat mbo’ers onmisbaar zijn voor de maatschappij. Ook de bouw heeft deze jongeren nodig, want binnen enkele jaren krijgen we te maken met grote personeelstekorten in onze branche. Jongeren kunnen zich bij ons aanmelden voor een vakopleiding met een toekomst op geweldige uitdagingen en kansen, kijk maar naar Tim”.


Trefwoorden: bouw infra mensen mierlo metselkampioen abu dhabi tim klessens
Geplaatst

woensdag 11 oktober 2017 | 12.12 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 20 oktober 2017 | 16.10 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub