SIRIS.nl

Zilveren jubileum Harrie van Horik

Op 1 oktober 1988 startte SIRIS, de Stichting Informatieve Radio-omroep In Someren, met de eerste uitzending als publieke omroep.

Een andere keus was er niet, want lokale omroepen mochten niet commercieel zijn.

Het lokale station was gehuisvest in de nok van De Ruchte in Someren.

In 1991 gaf de minister toestemming aan de lokale omroepen om commercials uit te zenden. SIRIS was de eerste lokale omroep in Nederland die het voor elkaar kreeg om reclameboodschappen uit te zenden op de radio.

SIRIS haalde daarmee de landelijke pers en de commercie ontdekte de informatievoorziening en het amusement bij SIRIS.

De omroep kreeg een behoorlijke financiƫle injectie en kon per 1 november 1992 een betaalde hoofdredacteur in dienst nemen. De keuze was snel gemaakt: Harrie van Horik was al onbezoldigd hoofdredacteur sinds zomer 1989. Op 1 november is Harrie van Horik dus 25 jaar in dienst als betaald hoofdredacteur van SIRIS.

Sinds zijn aanstelling is er veel gebeurd.

SIRIS fuseerde in 1998 met de omroep Asten Lokaal. In februari 1999 is SIRIS gestart met Tekst TV. In 2000 kwam hier Teletekst bij en in 2002 werd een eerste aanzet gegeven voor SIRIS-tv. De website www.siris.nl ging van start in 2005 en was direct een groot succes.

SIRIS is in al die jaren van een lokale radio omroep uitgegroeid tot een volwaardige publieke media-instelling, die wordt gewaardeerd in Asten en Someren maar ook ver daarbuiten.