SIRIS.nl

Infobijeenkomst zorgverzekering/financiële ondersteuning bij een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u gebruik maken van regelingen van de gemeente Someren, zoals de bijzondere bijstand, maatschappelijke participatie en de gemeentelijke collectieve aanvullende verzekering (CAV).

Deze verzekering bij zorgverzekeraar CZ kan voordelig voor u zijn door de uitgebreide dekking, de korting op de premie en omdat de gemeente bijdraagt aan de premie. U kunt deelnemen als u voldoet aan enkele voorwaarden, zoals een inkomensgrens.

Uw maandelijkse netto gezinsinkomen (zonder vakantiegeld) mag bijvoorbeeld niet hoger zijn dan het bedrag hieronder in de tabel (bedragen juli 2017).

Gehuwden/samenwonenden:  

tot pensioengerechtigde leeftijd en zonder vakantietoeslag € 1.606,62
vanaf pensioengerechtigde leeftijd en zonder vakantietoeslag € 1.726,80

Alleenstaande ouders:

tot pensioengerechtigde leeftijd en zonder vakantietoeslag € 1.445,96 
vanaf pensioengerechtigde leeftijd en zonder vakantietoeslag nvt

Alleenstaanden:

tot pensioengerechtigde leeftijd en zonder vakantietoeslag € 1.124,63
vanaf pensioengerechtigde leeftijd en zonder vakantietoeslag € 1.263,67

De gemeente Someren houdt op maandag 6 november een informatiebijeenkomst over de CAV en andere financiële ondersteuning voor inwoners met een laag inkomen. De bijeenkomst is van 15.00 uur tot 17.00 uur in gemeenschapshuis De Weijers, Ter Hofstadlaan 77 in Someren.

Aanmelden is niet nodig.

Wilt u meer weten over het aanvragen van de collectieve aanvullende verzekering en de bijzondere bijstand? Kijk op www.senzer.nl.