SIRIS.nl

Gemeente Asten ondertekent Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

Burgemeester Hubert Vos heeft op zaterdag 28 oktober namens de gemeente Asten het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) ondertekend.

De gemeente sluit hierdoor aan bij een landelijk initiatief samen met een groot aantal gemeenten, andere overheden en overheidsinstellingen.

Het Manifest heeft als doelstelling bij te dragen aan het realiseren van duurzaamheidambities zoals vastgelegd in landelijke, provinciale en regionale energie- en klimaatakkoorden, milieuprogramma’s, etc. De diverse overheden kunnen dit manifest ondertekenen en daarmee hun bestuurlijke intenties aangeven.

De gemeente heeft een voorbeeldfunctie bij het realiseren van de klimaat- en duurzaamheidsambities en -doelen zoals genoemd in het Manifest.

De gemeente Asten is actief bezig met projecten en initiatieven op het gebied van een grotere duurzaamheid. De ondertekening van het Manifest maatschappelijk verantwoord inkopen maakt integraal onderdeel uit van deze ontwikkeling.

De gemeente heeft de afgelopen jaren al een aantal stappen gezet op weg naar duurzaam, sociaal inkopen.

Na ondertekening van het Manifest gaat de gemeente aan de slag met het opstellen van een actieplan met concrete projecten en meetbare doelen die afgestemd zijn op de eigen gemeentelijke ambities.

Het plan is gericht op het verder bijdragen aan een meer innovatieve en duurzame economie: circulair, klimaatneutraal, bio-based, reductie van CO2, etc.