Periodetitel voor SV Someren na winst op EFC

Dankzij een nipte overwinning op naaste concurrent EFC en puntenverlies van Marvilde is SV Someren winnaar geworden van de eerste periode in de tweede klasse F.

Mike Verdonschot bekroonde zichzelf tot matchwinnaar door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Zonder de geblesseerde Koen de Louw en doelman Maarten Werts ging de thuisclub fel van start. Al in de eerste minuut zorgde Thijs Cortenbach voor een onderschepping en legde de bal breed op Mike Verdonschot. Zijn schot werd nog net geblokt ten koste van een hoekschop. Vijf minuten later profiteerde Mike op snelheid van een missertje in de EFC-defensie, 1-0.

EFC was niet goed bij de les voor rust en Someren creëerde nog een drietal doelkansen via Stijn Kusters, Thijs Cortenbach en Niels Schweren. Doelman Wouters revancheerde zich uitstekend door telkens redding te brengen. De gasten werden in de eerste helft één keer gevaarlijk via Jesse van Gerwen, maar zijn kopbal verdween over de lat. Na een half uur moest Salim Zeroual -wiens meespelen vooraf al twijfelachtig was- het veld verlaten met een hamstringblessure. Luc Bouwmans was zijn vervanger.

Someren probeerde EFC in de eerste helft vroegtijdig te storen door veel druk te zetten op de tegenstander. Dat lukte uitstekend, al waren er soms wel overtredingen voor nodig. Dat kwam Stijn Kusters en Joost van der Velden op een gele kaart te staan.

Na rust slaagde Someren er niet meer in om de tegenstander ver van het doel te houden. Vanaf de aftrap volgde een vloeiende EFC-aanval, die werd beëindigd met een hard en laag schot van Max van Limpt, rakelings voorlangs het doel van Tim Vinken. De invaller-doelman hield zijn team in de zestigste minuut op de been met een goede reflex na een gevaarlijke kopbal. Een kwartier voor tijd kreeg de ploeg uit Eersel de ultieme kans om op gelijke hoogte te komen. Arbiter Klaassen uit Tegelen kende namelijk een strafschop toe aan de bezoekers, maar Rob Verstappen schoot de bal hoog over.

Luc Bouwmans had de wedstrijd voor Someren in de slotfase kunnen beslissen, maar na een prima counteraanval schoot hij de bal over het doel. Daardoor bleef de wedstrijd spannend tot aan de laatste seconde. De opluchting bij Someren ging over in euforie toen bleek dat Marvilde punten gemorst had tegen RPC. Op sportpark De Potacker werd de behaalde periodetitel uiteraard uitbundig gevierd.

Opstelling SV Someren: Tim Vinken, Robin van den Aker, Stijn Kusters, Niels Schweren, Mike Kusters, Luuk Hoeben, Mike Verdonschot, Joost van der Velden, Freek van Bussel (69 Fabio Peters), Salim Zeroual (29 Luc Bouwmans), Thijs Cortenbach.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Gerard Verdonschot