Het buitengebied van Asten en Someren krijgt glasvezel.

Op 13 november heeft bijna 55% van de bewoners zich aangemeld bij Mabib en één van de aangesloten dienstenaanbieders Caiway, Solcon, Cbizz en Weserve.

Daarmee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Mabib, namelijk deelname van minstens de helft van alle adressen in het buitengebied.

In november dit jaar starten de graafwerkzaamheden om het glasvezelnetwerk te bouwen.

Eind juni werd de campagne van Mabib ingeluid met een feestelijke aftrap in het buitengebied van Someren. Na de zomervakantie kon men zich inschrijven bij één van de vier dienstenaanbieders. Onder aanvoering van een grote groep lokale ambassadeurs werd de grens van 50% uiteindelijk in de laatste week van de vraagbundeling gepasseerd. Daarmee werd de komst van snel internet in het buitengebied veiliggesteld.

“Een groot deel van het succes van deze campagne is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van een grote groep ambassadeurs. Zonder hun hulp was dit niet gelukt,” aldus Mabib-initiatiefnemer Pieter van Grunsven. “Nog dit kalenderjaar start de aanleg van het glasvezelnetwerk en kunnen de eerste adressen in het tweede kwartaal al gebruikmaken van supersnelle internetdiensten.”

De verwachting is dat in het derde kwartaal van 2018 alle aangemelde adressen zijn aangesloten op het Mabib-glasvezelnetwerk. Op de website www.mabib.nl staat een globale bouwplanning.


Trefwoorden: mabib glasvezel buitengebied
Geplaatst

maandag 13 november 2017 | 16.04 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 16 november 2017 | 17.21 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub