SV Someren speelt weer tegen nummer twee

Op zondag 19 november speelt SV Someren voor de derde keer op rij tegen de nummer twee van de tweede klasse F.

De Somerenaren wonnen de wedstrijden tegen Rood Wit Veldhoven en EFC. Nu is Marvilde de nummer twee en tevens de tegenstander in de laatste wedstrijd van de eerste periode. De periodetitel staat niet meer op het spel, die heeft de thuisclub al in de wacht gesleept.

De Veldhovenaren hebben vijf punten achterstand op Someren en zullen er alles aan doen om in de buurt van de koploper te komen.

Marvilde is al enkele jaren een topper in de tweede klasse en werd twee seizoenen geleden kampioen. Vorig seizoen degradeerde de ploeg (evenals Someren) uit de eerste klasse. Beide teams zijn het dus aan hun stand verplicht om dit seizoen in de top van de tweede klasse F mee te draaien. Marvilde boekte vorige week een prima resultaat door eersteklasser Best Vooruit met 2-3 uit het bekertoernooi te wippen.

Someren bekerde ook een ronde verder door Mierlo-Hout - de koploper van de derde klasse - te verslaan na penalty’s. Invaller-doelman Tim Vinken pakte de veertiende strafschop. In de derde bekerronde (februari 2018) speelt Someren een uitwedstrijd tegen SV Deurne.

Zondag is het meespelen van eerste doelman Maarten Werts en spelmaker Salim Zeroual nog onzeker. Dat de wedstrijd tegen Marvilde niet gemakkelijk zal worden, bewijzen de onderlinge resultaten van twee jaar geleden. Thuis won Someren weliswaar met 5-1, maar in Veldhoven werd er met 2-1 verloren. Als het team van Jurgen de Haan er in slaagt om het duel met Marvilde te winnen, bouwt het zijn voorsprong op de nieuwe nummer twee uit tot minimaal zes punten.

Bij een nederlaag houdt de koploper nog een kleine voorsprong van twee punten over.


Trefwoorden: marvilde sv someren
Geplaatst

dinsdag 14 november 2017 | 11.49 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 14 november 2017 | 16.11 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub