Klimop reist af naar het Veluwemeer

Voor de tweede wedstrijd van de zaalcompetitie mag korfbalvereniging Klimop uit Asten op zaterdag 18 november op bezoek bij het christelijke Elburg.

Een tegenstander waar nog nooit tegen gespeeld is, maar ook een tegenstander waar mogelijkheden tegen liggen. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

Afgelopen weekend opende Klimop thuis tegen het ook totaal onbekende EKC Nääs. Met in het achterhoofd dat deze ploeg, gezien de veldresultaten, bovenin zal gaan meedraaien werd een pittige pot verwacht. Het liep echter anders. Klimop heeft laten zien een knokploeg te zijn die voor niemand bang is. Al heeft het wel de gehele wedstrijd achter de Tukkers aan moeten lopen, maar uit handen was de wedstrijd nooit.

De gasten openden de score. Klimop bleef goed bij. Het verschil werd niet groter dan drie, wat leidde tot een 5-8 ruststand.

Na rust maakten de gasten direct 5-9. Klimop liet het er niet bij zitten. Het duurde even maar nadat Klimop bij 11-12 aanhaakte, werd het nog een boeiende strijd. EKC wist ondanks de spanning precies op het juiste moment tegen te scoren waardoor Klimop nooit langszij kon komen.

De eindstand van 15-17 geeft voor de Astense formatie wel vertrouwen voor het vervolg van de competitie.


Trefwoorden: korfbalvereniging klimop klimop elburg ekc
Geplaatst

dinsdag 14 november 2017 | 12.11 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 14 november 2017 | 16.10 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub