Slechte start breekt NWC op tegen RKVVO

NWC (Asten) blijft de moeizame reeks voortzetten. De formatie van coach Roel Nabuurs verloor op zondag 19 november op eigen veld van RKVVO (1-3), mede dankzij een zwakke start die de gastheren niet meer konden goedmaken.

Al binnen zes minuten lag de eerste RKVVO-treffer in het netje. Vleugelspeler Jordan Bujitu was na een overtuigende aanval verantwoordelijk voor de 0-1. Even later zetten de bezoekers uit Oerle wederom een vlot lopende aanval op, maar daaruit viel geen tweede treffer. Die viel wel na negentien minuten spelen, toen opnieuw Bujitu doel wist te treffen: 0-2. NWC speelde een slechte eerste helft, al kreeg men wel enkele kansen. Een vrije trap van Gianni Steijlen was dreigend, maar leverde niets op. RKVVO behield de voorsprong tot de rust.

Na de thee begon NWC opnieuw teleurstellend. Onvoldoende ingrijpen lag aan de basis van de 0-3, die op de naam kwam van Thijs Offermeijer. De tweede helft was nog geen zeven minuten oud of RKVVO besliste het duel eenvoudig. In het vervolg namen de geelblauwen wat gas terug en liet het NWC wat meer komen. De dreiging aan Astense zijde was er wel, maar enorme mogelijkheden werden niet gecreëerd. In een klutssituatie kregen Jeroen van Deursen en invaller Menno Janssen de bal er niet in, maar in de slotfase konden de oranjehemden dan toch eens juichen. Een verdekt schot van Steijlen was RKVVO-goalie Sven van den Oever te machtig: 1-3.

RKVVO vond het wel prima en loerde op de counter, maar doelman Stefan Vaas hoefde niet meer te vissen. NWC verloor daarmee teleurstellend van RKVVO, dat over het algemeen en vrij gemakkelijke middag kende op sportpark ’t Root. Voor de Astenaren wordt de situatie nog zorgelijker, in de wetenschap dat zondag, in het uitduel met concurrent Beerse Boys, gewonnen moet worden om wat lucht te krijgen. NWC bivakkeert nu op de twaalfde plaats en houdt Wilhelmina Boys en Blerick vooralsnog onder zich.

Op donderdag 24 november wordt de bekerwedstrijd tegen Susteren ingehaald. Om 20.00 uur gaat deze tweede ronde-wedstrijd in Asten van start.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch (76’ Jowie van Heugten), Mark Bosch, Roel Jansen, Martijn Henst, Gianni Steijlen, Merijn van Brussel (74’ Menno Janssen), Jeroen van Deursen en Teun van Erp (82’ Daan Hendrix).