SIRIS.nl

Bibliotheek Someren tijdelijk gesloten

De Bibliotheek Someren aan de Molenstraat is van 4 tot en met 12 december gesloten wegens herinrichting.

De bibliotheek wordt heringericht naar de eisen van deze tijd; het aantal kasten wordt verminderd en verlaagd, er komen meer presentatiemeubels en meer zitgelegenheid.

Om de materialen klantvriendelijker te kunnen presenteren worden ze in thema’s geplaatst; elk thema bevat informatieve boeken en romans.

Voor de jongeren komt er een aparte plek in de bibliotheek, Young Adults. Met deze moderne manier van indelen heeft de Bibliotheek Helmond-Peel intussen de nodige ervaring: ook de collectie van de Bibliotheek Deurne is op deze wijze geplaatst.

Omdat niet alle boeken worden teruggeplaatst na de herinrichting wordt er een grote boekverkoop gehouden op zaterdag 25 november van 13.30 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Someren.

Vooral informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen (geschiedenis, kunst, literatuur, religie) zijn te koop. Tijdens de herinrichting blijft de inleverbrievenbus van de Bibliotheek Someren open.

Voor het lenen van materialen en lezen van de krant kunnen bibliotheekgebruikers terecht in de andere locaties van de Bibliotheek Helmond-Peel in Asten, Helmond en Deurne.