SIRIS.nl

Someren treft voor het eerst Sportclub Irene

Op zondag 17 december speelt Someren zijn laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Sportclub Irene uit Tegelen.

Een relatief onbekende tegenstander, die de laatste tien jaar voornamelijk in de derde klasse speelde. Daarin werden de rood-wit-blauwen vorig seizoen overtuigend kampioen, waarna ze rechtstreeks promoveerden naar de tweede klasse. De nieuwe trainer van Sportclub Irene is wel een oude bekende voor Someren. Grad Xhofleer was in het verleden o.a. trainer van VOS, in het seizoen 2001-2002 een van de tegenstanders van Someren in de tweede klasse. Een seizoen waar de blauwwitten met genoegen aan terug zullen denken, want toen werden de Somerenaren ongeslagen kampioen.

Die prestatie kan Someren dit seizoen niet meer evenaren, aangezien de laatste thuiswedstrijd tegen Sparta’18 verloren ging. Het team van coach Jurgen de Haan, die na dit seizoen afscheid neemt van SV Someren, moet zich echter niet te veel spiegelen aan die wedstrijd. Een betere graadmeter is de laatste bekerwedstrijd tegen eersteklasser Deurne. Beide teams waren op sportpark De Kranenmortel aan elkaar gewaagd en na de reguliere speeltijd was het 2-2. De Somerense doelpunten werden gescoord door Wesley van den Boomen en Fabio Peters. Penalty’s moesten de beslissing brengen en ook daarin waren beide teams aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk trok Someren na 16 penalty’s aan het kortste eind (8-7).

De eindstand van Someren-Sportclub Irene zal op zondag 17 rond 16.00 uur bekend zijn. De wedstrijd op sportpark De Potacker begint namelijk al om 14.15 uur.