Informatieavond over gebruik van E-cars van de gemeente Someren

De gemeente Someren heeft ambities op het gebied van duurzaamheid.

Zo heeft de gemeente twee elektrische auto’s aangeschaft. Twee witte VW-Ups met als thuisbasis de parkeerplaats op het Wilhelminaplein achter het gemeentehuis.

De medewerkers van de gemeente gebruiken de auto’s tijdens kantoortijden voor dienstreizen. Om de bereikbaarheid voor bewoners te verbeteren wil de gemeente de auto’s na kantoortijd en in het weekend beschikbaar stellen aan de bewoners van de gemeente Someren. Dit is een mooie aanvulling op het openbaar vervoer dat tijdens deze momenten minder beschikbaar is. Het delen van een elektrische auto is milieubewust en u hoeft de auto niet zelf aan te schaffen. Autodelen vraagt ook nog eens minder parkeerruimte.

Heeft u af en toe een (tweede) auto nodig? Wilt u onderhoud en verzekering ervan door een ander laten regelen? En vindt u schone lucht belangrijk? Dan is elektrisch autodelen iets voor u.

Als u gebruik wil maken van de auto`s wordt u lid van de E Car Cell. Dit is de groep mensen die gebruik maakt van de auto’s. U krijgt dan toestemming tot het reserveringssysteem en kunt in contact komen met een helpdesk als dat nodig is.

Een E Car Cell-kaart kost € 5,50 per maand. Hiermee kunt u na kantoortijden en in het weekend gebruik maken van een auto. Het uurtarief is € 3,65 per uur met een km tarief van 0,10. De kosten worden automatisch verrekend op basis van de werkelijke tijd en kilometers. De kosten zijn dus ook voor u erg laag.

Via een app op uw telefoon kunt u zien wanneer een elektrische auto beschikbaar is en kunt u een tijd reserveren. Met uw E Car Cell-kaart kunt u de auto openen en de laadpaal ontkoppelen. De sleutel en de laadpas zijn in het handschoenenvak aanwezig. Na gebruik moet de auto altijd naar het Wilhelminaplein in Someren teruggebracht worden en aan de laadpaal aangesloten worden.

Op maandag 15 januari om 20.00 uur is er een informatieavond in de raadzaal van het gemeentehuis. De bijeenkomst duurt anderhalf tot twee uur.

Kijk voor meer informatie op www.ecarcell.eu.

 


Trefwoorden: e car cell e-car
Geplaatst

vrijdag 12 januari 2018 | 08.12 uur

Laatst gewijzigd

maandag 15 januari 2018 | 22.23 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub