SIRIS.nl

Tiende koorproject Vox Humana

In maart presenteert het Regionaal Projectkoor Vox Humana zich aan het publiek met drie concerten.

Als afsluiting van het tiende koorproject geeft het koor onder leiding van dirigent Frans van Houten het eerste concert in Helmond op zondag 4 maart in het Auditorium van het Elkerliek Ziekenhuis. Aanvang 14.00 uur.

De twee andere concerten vinden plaats in Deurne, in het Cultuurcentrum Martien van Doorne op zaterdag 10 maart om 20.00 uur en op zondag 11 maart om 14.00 uur.

Met dit tiende koorproject viert Vox Humana dus ook zijn tweede lustrum. Vandaar dat het artistieke thema dit keer in dat feestelijke kader is geplaatst: ‘Vox’s Decima Volta’ of ‘De tiende keer van Vox Humana’. Sinds 2008 ging het aantal leden van het koor van 30 naar 75 leden nu en in die periode werden 25 succesvolle concerten gegeven.

Het concertprogramma omvat (vanaf 1500) vijfhonderd jaar klassieke koormuziek uit de Renaissance (16e eeuw), de Barok en de Weense Klassieken (17e en 18e eeuw), de Romantiek (19e eeuw) en de moderne tijd (20e eeuw).

Vox Humana presenteert zich bij concerten ook nu weer in verschillende koorgroepen: behalve het voltallige groot gemengd koor zijn dat een kamerkoor en enkele groepen koorsolisten. Alle koorwerken worden op piano begeleid door de vaste pianist Evert Mostert en een klein symfonisch ensemble bestaande uit 8 strijkers en 5 houtblazers.

Kaartjes kosten € 10 voor volwassenen en € 6 voor jongeren tot 18 jaar, inclusief een pauzedrankje en een uitvoerig programmaboekje.

Vooraf reserveren is noodzakelijk via e-mail info@projectkoorvoxhumana.nl of tel. 0493-314162.