Someren speelt oefenduel tegen club nieuwe trainer

Na een geslaagd trainingsweekend in Bergeijk komt het vaandelteam van Someren op zondag 14 januari voor het eerst sinds 17 december weer in actie.

Het betreft een oefenduel tegen Wilhelmina’08 uit Weert, de club van coach Dominik Vergoossen.

De 45-jarige Vergoossen heeft een rijk voetbalverleden en volgt in het komende seizoen Jurgen de Haan op als hoofdtrainer van SV Someren. De inwoner van Maasbracht speelde als verdediger jarenlang betaald voetbal bij Fortuna Sittard, Helmond Sport en Cambuur Leeuwarden.

Daarna werd hij voetbaltrainer van beroep. Enerzijds als jeugdtrainer in het betaald voetbal; eerst bij Roda JC en momenteel bij VVV onder 19, maar ook als hoofdtrainer in het amateurvoetbal. Hij was vier jaar coach bij EVV Echt, vier jaar bij Bekkerveld Heerlen en twee jaar bij Wilhelmina’08 Weert. 

Wilhelmina’08 is een bekende tegenstander voor Someren, want zowel in het bekertoernooi als in de competitie troffen beide teams elkaar de laatste jaren meerdere malen. Nadat de club uit Weert vorig seizoen kampioen werd, spelen de Drakesteynbewoners momenteel in de eerste klasse. Bij Wilhelmina’08 is Arne van Geffen waarschijnlijk de bekendste speler. De Astenaar, die enkele jaren geleden nog voor Helmond Sport uitkwam, verkaste dit seizoen naar Weert en is met vijf competitiedoelpunten de topscorer van zijn team.

Someren begon sterk aan de competitie en won de eerste periodetitel. Mede vanwege enkele blessures lieten de blauwwitten in de laatste drie wedstrijden punten liggen. Desondanks gaan de Somerenaren nog steeds virtueel aan de leiding in de tweede klasse F. We zullen zondag zien hoe het team van Jurgen de Haan de voetballoze periode heeft verteerd en of alle spelers weer wedstrijdfit zijn.

De wedstrijd tegen Wilhelmina’08 wordt gespeeld op zondag 14 januari op sportpark De Potacker. Aanvang 12.00 uur.


Trefwoorden: wilhelmina08 sv someren
Geplaatst

maandag 08 januari 2018 | 12.25 uur

Laatst gewijzigd

maandag 08 januari 2018 | 12.26 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub