Bijeenkomst Vrienden van Philharmonie Zuidnederland in Museum Klok & Peel

De Vrienden van Philharmonie Zuidnederland biedt aan hun partners jaarlijks een exclusief cultureel programma op een bijzondere locatie.

De Vrienden van Philharmonie Zuidnederland biedt aan hun partners jaarlijks een exclusief cultureel programma op een bijzondere locatie. Het bestuur van Museum Klok & Peel in Asten was bijzonder vereerd toen het werd benaderd om deze avond te faciliteren. De grote centrale zaal ‘Wereld van Klokken, Klokken van de Wereld’, was op maandag 22 januari omgebouwd tot een museale muziektempel.

Allereerst was er een welkomstwoord door de voorzitter van de Vrienden van Philharmonie Zuidnederland, Paul Voncken en de gastheer Harry van der Loo, voorzitter van Museum Klok & Peel. Daarna was er een twee uur durend inhoudelijk programma. Campanoloog Bert Augustus verhaalde in de gieterij van het museum over de achtergronden van het gieten en stemmen van klokken. Dr. Luc Rombouts, bestuurder Museaal Beleid van Klok & Peel, verzorgde samen met de bekende beiaardier Frank Steijns een interactief programma in de nieuwe tentoonstellingszaal ‘Klank van de Lage Landen’. In de zaal ‘Bewoonde wereld van De Peel’ was een verrassend optreden van Het Koperkwintet van Philharmonie Zuidnederland. Vervolgens was er een feestelijk diner, dat werd opgeluisterd door Het Koperkwintet samen met beiaardier Frank Steijns, dat op bijzondere wijze zorgde voor de verbinding tussen zingend brons en koper. Directeur en eigenaar van Royal Eijsbouts, Joost Eijsbouts, vertelde over de wereldwijde activiteiten van zijn bedrijf.

De avond werd bijgewoond door gedeputeerden Henri Swinkels van de Provincie Noord-Brabant en Ger Koopmans van de Provincie Limburg. De boeiende inhoudelijke toespraken van dr. Stefan Rosu, intendant en bestuurder van philharmonie zuidnederland en prof. Jeu Schouten van Klok & Peel gaven een bijzondere inhoud aan deze prachtige avond.

Het team dat deze avond organiseerde stond onder leiding van Annemarie Borm van Philharmonie Zuidnederland en operationeel manager Frank van Kempen van Museum Klok & Peel. Dit in uitstekende samenwerking met cateraar De Pandoer uit Heusden. De lovende reacties van de gasten na afloop betekende een groot compliment aan het organisatieteam.


Trefwoorden: philharmonie zuid-nederland vrienden van philharmonie zuidnederland museum klok en peel
Geplaatst

woensdag 24 januari 2018 | 10.47 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 24 januari 2018 | 13.20 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub