SIRIS.nl

Bestuurder Henri Plagge kondigt vertrek aan bij de Zorgboog

Bestuursvoorzitter Henri Plagge (55) verlaat op 1 mei de Zorgboog en gaat aan de slag bij Adelante Zorggroep, eveneens als voorzitter van de raad van bestuur.

Henri Plagge is ruim zeven jaar bestuursvoorzitter geweest bij de Zorgboog. Hij blijft actief in zijn functie als bestuursvoorzitter tot 1 mei.

De raad van toezicht van de Zorgboog zal op zoek gaan naar een opvolger die in staat is om de sterke positie van de Zorgboog te bestendigen en de uitgezette koers verder te implementeren. Ton Borghs, lid van de raad van bestuur zal de continuïteit van de bedrijfsvoering van de Zorgboog waarborgen.

"Henri Plagge heeft de organisatie door een woelige periode in een veranderend zorglandschap geloodst. Hij heeft samen met Ton Borghs en het managementteam belangrijke stappen gezet om van de Zorgboog een wendbare organisatie te maken die adequaat kan reageren op alle veranderingen. Daarnaast heeft hij zich sterk gemaakt voor een verdergaande regionale samenwerking op het gebied van zorg en welzijn", aldus Betty van de Walle-van Veen, voorzitter van de raad van toezicht.