Someren wilde de wedstrijd tegen Wilhelmina Boys kost wat kost winnen om in het spoor te blijven van koploper EFC.

Na het gelijke spel in de laatste wedstrijd, telde maar een ding: drie punten binnenhalen. Die doelstelling werd gerealiseerd, want in de eerste helft scoorde Mike Verdonschot en dat bleek het winnende doelpunt te zijn.

Wilhelmina Boys begon de wedstrijd met druk te zetten op de spelers van Someren, die in balbezit waren. De thuisclub kon hier niet onderuit komen en hanteerde daardoor veelvuldig de lange bal. Doelman Maarten Werts deed dit ook in de 18e minuut door de bal achter de verdediging van Wilhelmina Boys te leggen. Door een misverstand tussen de laatste man van Wilhelmina Boys en doelman Tom Molenberg, kon Mike Verdonschot de bal oppikken en de 1-0 op het scorebord zetten. Het duurde tot de 40e minuut alvorens Wilhelmina Boys een grote kans kreeg, maar Maarten Werts was de sta-in-de-weg. Kort daarna had Luuk Hoeben de 2-0 op zijn schoen, maar zijn inzet was onvoldoende om Someren in een veilige haven te loodsen.

In de tweede helft waren er meer kansen voor Someren dan voor rust, maar de afwerking liet ook nu te wensen over. Zelfs een situatie met drie aanvallers tegen twee verdedigers leverde geen kans op. De grootste mogelijkheid was voor Stijn Kusters, die in vrije positie een voorzet van Thijs Cortenbach net naast het doel kopte. Tegen het einde van de wedstrijd gooide Wilhelmina Boys alles op de aanval. In de 82ste minuut waren ze dichtbij de gelijkmaker, maar het schot van Mark de Wit ging net voorlangs. Bij een uitval van Someren werd Koen de Louw onderuit gehaald door Scott Smit, die daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg en kon gaan douchen. De goed leidende scheidsrechter Henkens floot kort daarna voor het einde van de wedstrijd. Someren was blij met de drie punten, maar niet met het vertoonde spel.

Volgende week is er geen competitievoetbal.

Positief voor Someren was de uitslag van de naaste concurrenten. Nummer 1 EFC en nummer 3 Marvilde verloren hun wedstrijd, waardoor Someren qua verliespunten weer virtueel koploper is.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Koen de Louw, Dirk Driessen, Niels Schweren, Robin van den Aker, Stijn Kusters, Mike Verdonschot, Thijs Cortenbach, Luc Bouwmans (86. Joost van der Velden), Luuk Hoeben, Maico Meulen (69. Fabio Peters).

Verslag: Fons Hasselman
Foto’s: Jan van de Broek


Trefwoorden: wilhelmina boys sv someren
Geplaatst

maandag 05 februari 2018 | 09.33 uur

Laatst gewijzigd

maandag 05 februari 2018 | 13.56 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub