Klimop op tweede bezoek in Enschede

Komend weekeinde heeft korfbalvereniging Klimop uit Asten rust.

De week daarna wacht de op één na laatste uitwedstrijd. Klimop mag wederom naar Enschede, op bezoek bij nummer 2 DOS-WK. Een erg zware tegenstander waar thuis een flinke nederlaag tegen geleden werd. DOS-WK zette erg veel druk in de thuiswedstrijd waar Klimop veel moeite mee had en dat zal in de return niet anders gaan zijn. Klimop is al gedegradeerd, dus de resulaten doen er niet meer toe. Belangrijk is dat Klimop met een goed gevoel de competitie gaat afsluiten. 

Op zondag 4 februari was de return tegen Duko. Een tegenstander waar, gezien de ranglijst, meer mogelijk tegen was. De wedstrijd verliep echter anders.

Het begin was wel voor de Astenaren. Duko zette veel druk, waar Klimop moeilijk onderuit kwam. Doordat de rust goed bewaard werd, en er geduldig gezocht werd naar kansen, kon het de score openen. Duko raakte in deze beginfase gefrustreerd omdat Klimop ook verdedigend de zaken op orde had. Bij 1-3 leek Klimop dan ook de leiding te gaan houden. Maar nadat de 1-4 afgekeurd werd en Duko langszij kwam, kwam er een ommekeer in de wedstrijd. Duko voerde het tempo op en had het vizier op scherp staan. Klimop kon alleen maar toekijken hoe het voor rust al opzij gezet was: 12-3.

Na rust veranderde er niks aan het spelbeeld. Duko schoot er lustig op los voordat Klimop de korf vond. Eenzelfde beeld als de thuiswedstrijd volgde. Klimop was hulpeloos en bij Duko lukte alles. De eindstand van 28-11 wil Klimop graag snel vergeten.


Trefwoorden: korfbalvereniging klimop klimop
Geplaatst

dinsdag 06 februari 2018 | 08.35 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 27 februari 2018 | 12.01 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub