SIRIS.nl

Lancering Tommies Mini Toppers bij Greenco

Tommies Mini Toppers is het nieuwe product van Tommies in o.a. Someren en is een nieuwe unieke toevoeging aan het tomatenschap.

Jumbo is de eerste landelijke retailer in Nederland die deze innovatie opneemt.

Tijdens de Fruit Logistica, de belangrijkste vakbeurs voor de internationale groenten- en fruithandel in Berlijn, presenteerde Greenco, samen met collegateler Nico Duijvestijn, het nieuwe concept Tommies Mini Toppers. Managing Partner van Greenco, Jos van Mil: “De tomaatjes van Tommies Mini Toppers zijn speciaal. Het zijn kleine tomaatjes met een gewicht van maximaal vier gram en een hele zoete smaak. Zo’n klein tomaatje met zo’n zoete smaak is zeer verrassend.”

Aan de veredeling van dit bijzondere tomaatje ging veel onderzoek vooraf. ''We eten nog steeds te weinig groenten blijkt uit onderzoek van RIVM. De consument wil wel, maar vindt het lastig om aan de dagelijkse hoeveelheid groente te komen. Met Tommies Mini Toppers spelen we daarop in”, aldus marketingmanager Yvonne Vanlier. “De kleine, knapperige tomaatjes zijn gemakkelijk over je salade, pizza of pasta te strooien en maken van iedere maaltijd een feestje. Het eten van groente wordt zo een beetje gemakkelijker.”

Greenco heeft intensief samengewerkt met leveranciers aan de ontwikkeling van een duurzame verpakking. De gehele Tommies Mini Toppers verpakking is van 100% gerecycled materiaal. Het bakje is volledig gemaakt van gerecycled PET, de banderol is gemaakt van gerecycled papier.